Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başiskele Cumhuriyet Parkı yenileniyor!

Başiskele Belediyesi, Kılıçarslan Mahallesi Zeynep Ultav Sokak’ta yer alan Cumhuriyet Parkı’na yeni ve modern bir proje ile yenileniyor. Yineleme maliyeti 537 bin lira.

Başiskele Belediyesi, Kılıçarslan Mahallesi

Ugur ENC min

Başiskele Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından projelendirilen Cumhuriyet Parkı yenilenecek. Kılıçarslan Mahallesi Zeynep Ultav Sokak’ta yer alan park yeni bir proje ile revize edilerek yepyeni modern bir park haline dönüşecek. Söz konusu yenileme işi için 7 Nisan’da ihaleye çıkıldı. 8 firmanın katıldığı ihaleye 6 firma teklif verdi. Yaklaşık 715 bin lira maliyet belirleyen belediye iş için 537 bin liraya anlaştı.

TOPLAMDA 7 BİN METREKARE

Kente değer katan park ve bahçelerden biri olacak olan Cumhuriyet Parkı’nda 15×30 metre futbol sahası, kent mobilyaları, oyun grupları ve zemin tamamen yenilenecek. Peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarıyla estetik ve doğal güzelliklere kavuşacak 7000 metrekarelik parka, bölge sakinlerinin huzurla dinlenebilmeleri için 3 adet de kameriye yapılacak.

GELENEKSEL OYUN ALANLARI

Yeni projeyle tamamen yenilecek olan Cumhuriyet Parkı’na unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyun alanları da oluşturulacak. Yağ satarım bal satarım, sek sek, pusula, labirent parkuru gibi geleneksel oyunlar ile çocuklar, büyük bir keyifle ve güvenle oynayabilecekler.