Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başiskele o parkı da kendi yapamamış!

Başiskele Belediyesi, Vezirçiftliği’nde yapılan bir parkı dahi kendi inşa etmemiş. O park için ihale açılmış, özel firmaya kâr marjıyla birlikte 340 bin lira ödeme yapılmış.

Başiskele Belediyesi, Vezirçiftliği'nde yapılan

AKP’li Başiskele Belediyesi iki gündür belediyenin asli işi olan yol ve kaldırım yapım işi ile bakım onarım işlerini taşerona devretmesiyle gündemde. Herhangi bir belediyenin, belediye personeli ile yapacağı ilk işlerden biri olan yol ve kaldırım çalışmalarını özel firmalara yüzlerce bin lira ödeyerek yaptıran Başiskele Belediyesi neredeyse son bir yıldır belediyedeki evrak işlerinden başka bir iş yapmıyor, adı anılacak bir proje ortaya koymuyor.

415 BİN LİRA ÖDEYECEKLERDİ

7 yıldızı dökülen Başiskele’de bir süre önce Vezirçifltiği Mahallesi’nde bir park çalışması başlatılmıştı. küçük bir basketbol sahası, küçük bir halı saha ve çocuk oyun grubu içeren küçük park ile ilgili belediyeden servis edilen haberlerde söz konusu parkı Başiskele Belediyesi’nin yaptığı iddia ediliyordu. Ancak belediyenin park yapımını da taşeron firmaya devrettiği ortaya çıktı. Söz konusu park için 13 Şubat’ta ihaleye çıkan belediye park inşaatı için 415 bin lira ödemeyi göze aldı.

KAMUNUN PARASI BOŞA HARCANDI

Fen işleri ya da park bahçeler müdürlüğü tarafından kolaylıkla inşaatı yapılabilecek bir park olan Vezirçiftliği Parkı’yla ilgili ihaleyi Gökbeyaz İnşaat Mühendislik Mimarlık Proje Taahhüt Nak.San.ve Tic.Ltd.Şti. isimli firma 339 bin 598 liraya kazandı. Söz konusu yaklaşık 340 bin liralık bu ihale bedelinde özel firmanın kârı da mevcut. Belediye bu işi kendi personeli ve ekipmanlarıyla yapacak olsa özel firmaya bu kâr ödenmemiş, kamunun parası boşa harcanmamış olacaktı.