Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başiskele’de devlet hastanesi hayal oldu!

Kocaeli’de devlet hastanesi olmayan birkaç ilçeden biri olan Başiskele’de devlet hastanesi hayal oldu. İlçedeki sorunları dile getiren İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’a cevap veren bakanlık ilçede devlet hastanesi projesi planlanmadığını belirtti.

Kocaeli’de devlet hastanesi olmayan

Kocaeli’de devlet hastanesi olmayan birkaç ilçeden biri olan Başiskele’de devlet hastanesi hayal oldu. İlçedeki sorunları dile getiren İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’a cevap veren bakanlık ilçede devlet hastanesi projesi planlanmadığını belirtti. İnşa çalışmaları yıllardır devam eden Kocaeli Şehir Hastanesi’nden, Derince ve İzmit’te yer alan devlet hastanelerinden bahseden bakanlığın açıklaması şaşkınlık yarattı.

TÜRKKAN TEK TEK SORDU

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Başiskele’nin devlet hastanesi sorununu dile getirerek şu ifadeleri kullandı: “Kocaeli’nin Başiskele İlçesinde tam teşekküllü bir devlet hastanesi bulunmamaktadır. Bu nedenle özellikle evde bakım hizmeti almak isteyen hastalar Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesine başvurmakta, bu da hastanedeki hizmetlerin zaman zaman aksamasına sebebiyet vermektedir. Yaklaşık 112-bin insanımızın yaşadığı, 37-mahalleye-sahip Başiskele’de mahallelerin bazılarında Aile Sağlığı Merkezleri bulunsa da mevcut nüfus yoğunluğu ve ilçede gittikçe artan nüfus nedeniyle vatandaşlar tam teşekküllü bir hastanenin yapılmasını ve ilçeye hizmet vermesini istemektedir.

Bu bilgiler çerçevesinde;

Soru 1- Başiskele’de uzun zamandır tam teşekküllü bir devlet hastanesinin yapılmamasının gerekçeleri nelerdir? Bu konuda bölgedeki özel hastanelerin Bakanlığa telkini olmuş mudur?

Soru 2- Yaklaşık 112 bin insanın yaşadığı, 37 mahalleye sahip Başiskele’de mevcut nüfus yoğunluğu ve ilçede gittikçe artan nüfus düşünülerek ilçeye tam teşekküllü bir hastane yapılması düşünülmekte midir?

Soru 3- Başiskele’ye tam teşekküllü bir devlet hastanesi yapılması Bakanlık programı dahilinde bulunmakta mıdır?

Soru 4- Başiskele’ye bir îlçe Hastanesi yapılacaksa bu ne zaman gerçekleşecektir ve bu hastanenin nereye yapılması planlanmaktadır?

Soru 5- İlçeye hastane yapılması düşünülmüyor ise Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nin yaşadığı söz konusu sıkıntımn giderilmesi için Bakanlık tarafından bazı düzenlemeler getirilmesi düşünülmekte midir, bu düzenlemeler neler olacaktır?”

BAKANLIK CEVAP VERDİ

Türkkan’a bakanlıktan gelen cevapta yeni yapılan Kocaeli Şehir Hastanesi’nden ve İzmit, Derince gibi ilçelerdeki hastanelerden bahsedilerek ilçeye yeni bir hastane inşa edilmeyeceği belirtildi. Bakanlık açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Kocaeli ili Merkez ilçelerinin toplam nüfusu TÜİK 2021 yılı verilerine göre 758.346 kişidir. İl merkezinde Bakanlığımıza bağlı 669 yataklı Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 335 yataklı Kocaeli Devlet Hastanesi ve 305 yataklı İzmit Seka Devlet Hastanesi sağlık hizmeti sunumuna devam etmektedir. 1.180 yataklı Kocaeli Şehir Hastanesinin sağlık hizmeti sunmaya başlaması ile birlikte il merkezinde Bakanlığımıza bağlı 4 hastane sağlık hizmeti sunacaktır.”