Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başiskele’de grev kararı!

Hizmet İş Sendikası yetkilileri dün Başiskele’de BİAŞ işçilerinin TİS sürecini ilgilendiren bir grev oylaması yaptı. İşçiler greve ‘evet’ dedi.

Hizmet İş Sendikası yetkilileri

Uğur EnçBaşiskele Belediyesi iştiraki BİAŞ’ta çalışan yaklaşık 300 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkanmıştı. Hizmet İş Sendikası ile Başiskele Belediyesi yetkilileri arasında devam eden TİS görüşmelerinden sonuç alınamayınca karşılıklı tutanak tutularak arabulucuya başvuru yapıldı. Atanan arabulucuyla ilgili süreçten de hiçbir sonuç alınamadı. Hizmet İş Sendikası yetkilileri dün Başiskele’de grev oylaması yaptı. İşçiler greve ‘evet’ dedi. Grev kararı sonrasında tarafların kısa süre içinde yeniden bir araya gelmesi bekleniyor.

5 YILDIR ÖDENMEYEN KIDEMLER ÖDENMŞİTİ

Başiskele’de geçtiğimiz yıl Başiskele Belediyesi personeliyle ilgili toplu iş sözleşmesi 6 aylık bir sürecin sonunda imzalanmıştı. işçileri yüzde 15.5 zam yapılmıştı. Ayrıca yine geçtiğimiz yıl Yuvacık Su’nun 2015 yılında satışla birlikte işten çıkarılan eski çalışanlarına 5 yıldır ödenmeyen kıdem ve tazminatları da toplu olarak ödenmişti. Başiskele Belediyesi’nin BİAŞ işçisiyle ilgili de olumlu adım atması, işçileri mağdur etmeyecek bir anlaşmaya imza atması bekleniyor.