Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başiskele’de şaşırtan yolsuzluk!

Kocaeli’de Başiskele Belediyesi 2 bin 575 liraya gençlik merkezi olarak kiraladığı mülkü, çay ocağı olarak işletmesi için ev sahibine verdi. Ev sahibi bir odayı Kur’an Kursu yaptı. Bir diğer odayı AKP’ye yakın bir vakfın toplantıları için ayırdı. Belediye ev sahibine kira öderken, ev sahibinin herhangi bir işletme payı vermediği görüldü.

Kocaeli’de Başiskele Belediyesi 2

UgYur ENCY min 130Sayıştay 2018 yılı denetim raporunda Kocaeli’de Başiskele Belediyesi tarafından önemli bir yolsuzluğu ortaya çıkardı. Belediye Kullar’da 2 bin 575 liraya gençlik merkezi olarak bir bina kiraladı. Daha sonra bu binayı kiraladığı ev sahibine çay ocağı olarak kullanması için verdi. Herhangi bir ücret istendi. Ev sahibi bir bölümü çay ocağı olarak işletmeye başladı. Yanına sigortalı bir çalışan da aldı. Söz konusu binanın bir bölümü özel Kur’an Kursu olarak ayrıldı. Bir oda ise AKP’ye yakın bir vakfın toplantılarına ev sahipliği yapmaya başladı. Gençlik merkezi olarak kiralanan ancak gençlik merkezi olarak kullanılmayan binayla ilgili yolsuzluğu Sayıştay denetçileri tespit etti.

5 YILLIĞINA KİRALANMIŞ

Yerinde incelemeler yapan denetçiler rapora şu notu düştü: “Kullar- 939 ada parselde gençlik merkezi olarak kiralanan taşınmazın; 16.06.2015 tarihli ve 300 karar numaralı encümen kararı ile 01.06.2015 tarihli ve 46 karar numaralı meclis kararı ile kullar mevkii, tepecik mahallesi G23C05C2A imar paftası 939 ada 8 nolu 800.99 m2 yüzölçümlü parselin üzerinde bulunan yapının 1.kat 90.00 m2 dükkânın 5 yıllığına kiralanması sonucu aylık 2.575,00 TL ödenmektedir. Yapılan denetim sonucunda ilgili mülkiyetin çay ocağı olarak belediyenin kiraladığı kişi tarafından bizzat kullanıldığı, maaşlı eleman çalıştırılarak gelir elde edildiği ayrıca bir vakıf tarafından toplantılar için kullanıldığı aynı zamanda belirli odanın ayrılarak kuran kursu olarak işletildiği, belediyenin gençlik yaşam merkezi olarak öngörüp kiralamasına rağmen kullanım amacı dışında şahıslara devrettiği ayrıca arada tahsis veya kira sözleşmesi bulunmadığı tespit edilmiştir.” Belediye cevabında söz konusu usulsüzlüğü kabul etti ve amacı doğrultusunda kullanım için çalışma yapılacağını belirtti.