Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başiskele’deki yat firması kapasite artıracak

AES Yat İnşaatı tarafından Başiskele’nin Serbest Bölge alanında yat- tekne imalat bakım ve onarım faaliyeti kapsamında kapasite artışı yapılacak. Proje 5 milyon TL’ye mal olacak.

AES Yat İnşaatı tarafından

Basliksiz 3 1AES Yat İnşaatı Başiskele’deki Serbest Bölge’de yat-tekne imalat bakım ve onarım faaliyeti kapsamında kapasite artışı gerçekleştirecek. Serbest Bölge’deki proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuran firmanın ÇED süreci başladı.

YILDA 10 ADET ÜRETİLECEK

Serbest Bölge’de yapılacak olan tesise 3 adet taşınabilir hangar ve 2 adet sabit hangar yapılacak. Mevcut durumda 3 adet hafif konstrüksiyon ve yer değiştirilebilir hangar bulunuyor ve hangarların ikisi imalatta, biri de bakım atölyesinde kullanılıyor. 36 metrekarelik arazi üzerindeki 17 metrekare kapalı alanda faaliyetlerini sürdüren firma, 10 metre altındaki yat veya teknelerin imalat, bakım ve onarımını yapacak. AES isimli firma tarafından yılda 10 adet üretim yapılacak.

İNŞAAT AŞAMASINDA 20, PROJE SONRASINDA 168 PERSONELE İSTİHDAM

Toplam değeri 5 milyon olan projenin inşaat aşamasında 20 personel, inşaatın tamamlanması ile birlikte 168 personele iş imkânı sağlanacak. 12 ayda 25 gün olmak üzere toplamda 300 gün ve tek vardiya ile hizmet verilecek olan projenin tesis sahasında ise 188 personel faaliyet gösterecek.

serbest bolge

serbest bolge2