Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başka kurbanın derilerini verdiler

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Sedat Doğu Uslu, kurban kesiminde yaşadığı sıkıntılar nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne sitem etti.

Saadet Partisi Kocaeli İl

Saadet Parti İl Başkan Yardımcısı Sedat Doğu Uslu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kurban Kesim Mezbahanesinde yaşadıklarını anlattı. Uslu, şunları söyledi: “Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi, Kurban Bayramı vesilesiyle bugün 2 milyonluk dev kentin faydasına sunmayı planladığı mezbaha hizmeti tam bir trajikomik ve içler acısı bir durumdaydı! 400 TL para verip 75 kişi ile sınırlı “o da ayrı bir tartışma konusu” numaradan erkenden sıra almak için internette bekliyorsunuz temiz ve adil hizmet almak için,sonrası bir bakıyorsunuz tam bir hayal kırıklığı. Şunu emin bir ifadeyle belirlemek istiyorum Büyük Şehir Yönetimi Bugün bu hizmet anlayışı ile koca bir sıfır aldı ve sınıfta kaldı.

KELLE VE AYAK BEKLİYORSUNUZ

Şöyle ki; Kurbanınızı kesmek için aldığınız sıranın onayını yapmak için dışarıda bir bölümde bekliyorsunuz,onayladıktan sonra elinize bir dize fiş veriliyor ve tabiri caizse maratonunuz başlıyor! Elinizdeki fişinizle beraber ciddi bir karmaşanın ortasında kalarak kurbanınız derisini, kellesi ve ayaklarını almayı bekliyorsunuz biri çıkıp numaranızı söyleyerek fişinizi almak suretiyle size 2 çuval veriyor. Siz de olduğu gibi arabanıza yüklüyorsunuz.

BAŞKA HAYVANIN DERİSİ

Eve geldiğinizde birde bakıyorsunuz deri deri başka hayvanın, ayaklara bakıyorsunuz o da başka ve eksik. Sıra kelleye gelince o da ayını durumda başka bir kurbanın. Mücadeleniz devam ederken kurbanınız diğer bir unsuru olan ciğeri almaya gidiyorsunuz yine benzer bir karmaşa ! Biri çıkıyor size bir çuval veriyor eve geliyorsunuz bir bakıyorsunuz sizin ciğer değil (Nerden anlıyorsunuz kestiğiniz hayvanın kilosu ve durumu size bir değer verir o değer ile alakası olmayan bir ciğer).

KURBAN İLAHİ BİR EMİRDİR

Bütün bu maraton bitikten sonra etinizi almak için bekliyorsunuz 4 parça Halinde aracınıza yükleniyor hadi eyvallah! Etinizi parçalamak için yer arıyorsunuz Büyükşehir zabıta ekipleri parçalamak için yer ayırımı yapılmadı diyerek size YASAK diyor. Sonuç; 4 parça etiniz ortada kalıyorsunuz ve dağ bayır yer arıyorsunuz! Unutulmaması lazım ki kurban ibadeti bir ilahi emirdir,sadece elde ettiğiniz etle değerlendirilen ticaret değil! Daha hassas ve dikkatli olunması gerekiyor.

BU KENTE YAKIŞIYOR MU?

Eğer aşk,heyecan ve ruh olsa idi ben eminim ki tüm bu süreç çok daha profesyonel ve hakkaniyetli olabilirdi !
Ama maalesef yok.. Şimdi elinizi vicdanımıza samimice koyup değerlendirelim sanayinin ve teknolojinin başkenti 2 milyonluk bu Aziz Kentte yakışıyor mu bu durum?”