Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başkan Yıldızlı algı operasyonuna ‘Dur’ dedi

İzmit Belediyesi 2019 Sayıştay Raporu’nda yer alan geçmiş dönem AKP’li belediye başkanı Nevzat Doğan imza attığı usulsüz atamaların mevcut CHP’li belediye başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet döneminde yapılmış gibi yansıtılmasına ilk tepki CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldız’dan geldi.

İzmit Belediyesi 2019 Sayıştay

Yerel yönetimlere ait 2019 Sayıştay Raporları’nın açıklamasının ardından Kocaeli’deki Cumhuriyet Partisi’ne ait tek belediye olan İzmit Belediyesi’ne yönelik başlatılan algı operasyonuna tepkiler gecikmedi. İzmit Belediyesi’nin geçmiş dönemdeki AKP’li belediye başkanı Nevzat Doğan’ın 2019 seçimlerini kaybetmeden hemen önce yaptığı usulsüz atamalar daha önce de kent gündeminde oldukça konuşulmuştu.

İLK TEPKİ YILDIZLI’DAN

Ancak bugün kamuoyuna açıklanan 2019 Sayıştay raporlarına yansıyan usulsüz atamaların tarihleri açıkça belirtilmesine rağmen yapılan bazı haber ve sosyal medya paylaşımlarında CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet döneminde yapılmış gibi yansıtılması tepkilere yol açtı. Algı operasyonuna ilk tepki CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı’dan geldi. Sayıştay raporlarını inceleyen Başkan Yıldızlı sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

TRAJİKOMİK

“Kamuoyuna yansıyan İzmit Belediyesi Sayıştay Raporu’na ilişkin Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’in liyakatsiz, usulsuz atamalar yaptığına dair algı operasyonu trajikomik bir hal almıştır. Söz konusu atamaların tarihlerine bakıldığında bir önceki belediye başkanlığının döneminde gerçekleştiği ortadadır. Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak Fatma Kaplan Hürriyet 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen yerel seçimleri kazanmış ve 15 Nisan 2019 tarihinde resmi olarak mazbatasının verilmesi ile belediye başkanlığı görevine başlamıştır.”