Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başkanlık sistemi mi parlamenter sistem mi? Son ankette çarpıcı sonuç

Metropoll Araştırma şirketinin sahibi Özer Sancar, vatandaşların sistem değişikliğine daha sıcak baktığını ifade ederek, başkanlık sisteminin yerine güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmeyi isteyenlerin oranının yüzde 57.7’ye yükseldiğini belirtti.

Metropoll Araştırma şirketinin sahibi

Metropoll Araştırma şirketinin sahibi Özer Sancar, vatandaşların sistem değişikliğine daha sıcak baktığını ifade ederek, başkanlık sisteminin yerine güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmeyi isteyenlerin oranının yüzde 57.7’ye yükseldiğini belirtti. Özer Sancar, son yaptıkları araştırmanın başkanlık sistemiyle ilgili olan bölümünü sosyal medya hesabından açıkladı.

YÜZFDE 58 PARLAMENTER SİSTEM İSTİYOR

Araştırmada, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmesini isteyenlerin oranının yüzde 58 olduğuna dikkat çeken Özer Sancar, “Başkanlık sistemine olan desteğin düşüşü önümüzdeki süreçte politikacılara yol gösterici olabilir” dedi.  Sonuçlara göre Nisan 2019’da yapılan araştırmada yüzde 2.2 olan kararsızların oranı Aralık 2020’de yüzde 7.8’e yükseldi. MHP tabanının yüzde 45.9’u da parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğini düşünüyor. CHP, SAADET, İYİ Parti ve HDP’de ise bu oran yüzde 90’ın üzerinde.

MetroPoll Arastirma sirketi