Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bedava patates ve soğanlar çöpe gitti!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Toprak Mahsulleri Ofisi’nden satın alınarak Gebzeli ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı iddia edilen 150 ton patates ve soğan teslim edilmeye başladı. Bazı vatandaşlar çuvallarıyla patates ve soğanları çöpe attı.

Tarım ve Orman Bakanlığı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Toprak Mahsulleri Ofisi’nden satın alınarak Gebzeli ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı iddia edilen 150 ton patates ve soğan teslim edilmeye başladı. Ancak bazı vatandaşların bedava patates ve soğanları çuvallarıyla birlikte çöp kutusuna attığı ortaya çıktı. Soğan ve patateslerin çürüdükleri için çöpe atıldığı öğrenildi. Neden çürümüş patates ve soğanlar vatandaşa dağıtılıyor bilinmiyor.

Gebze BelediyesiÜRETİM PLANLAMASI YOK

Konuyla ilgili açıklama yapan Çayırova Belediyesi CHP Meclis Üyesi Halis Koç şu ifadeleri kullandı: “Bir ülkede üretim planlaması yoksa; Çiftçinin emeği karşılıksız kalır ve çöp olur. Örnekteki Gebze Belediyesi çöplüğüne giden soğan patates gibi. Bolluğu fırsat bilip, oy devşirmek için yoksulun sofrasına üç öğün soğan, patates sunsanız da; çiftçinin mahsülünü çöp olmaktan kurtaramazsınız. Çözüm; Üretim girdilerini ucuzlatıp, çiftçi, üretici desteklenmeli ve en önemlisi; Tarım Bakanlığı üretim planlaması yapmalıdır yani tüketilecek kadar üretim yaptıracaksın.”