Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bekaert’tan işçilere tehdit gibi mesaj’a sendikadan açıklama: Biz sadece gülüyoruz

Bekaert’tan greve çıkan işçilere tehdit gibi atılan mesaj hakkında Birleşik Metal Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik, “Biz sadece gülüyoruz” dedi.

Bekaert’tan greve çıkan işçilere

Nazim Ozgun Erbulan 1DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikasının örgütlü olduğu ve yaklaşık 400 işçiyi ilgilendiren Bekaert İzmit fabrikasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamayarak grev kararı alınmıştı. Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile grev ‘Millî Güvenliği Bozucu Nitelikte Görüldüğü’ gerekçesiyle 60 gün ertelendi. İzmit Bekaert işçileri ise yasağa rağmen anayasaya aykırı karar alındığı belirtilerek 5 gün önce greve çıktı.

“SÖZLEŞME TAZMİNATSIZ OLARAK FESHEDİLECEK”

Bugün greve çıkan Bekaert işçilerine tehdit gibi mesaj atıldı. Bekart’tan işçiye atılan mesajda görüşmeleri devam ettirmeye hazır oldukları belirtilerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı hatırlatıldı. Greve kanun dışı olduğunu belirten Bekaert, işçilerin işbaşı yapmadıklarını söyleyerek greve gidenler hakkında sözleşmenin tazminatsız olarak feshedileceğini bildirdi. Ayrıca Bekaert, grevin bir an önce sonlandırılmasını da talep etti. Birleşik Metal Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik, Bağımsız Kocaeli’ye yaptığı açıklamada söz konusu mesajın doğru olduğunu belirterek, “Yaptığımız anayasa dahilinde yasal bir süreç. Biz sadece gülüyoruz. Bu mesajın bir önemi yok. Ne istiyorlarsa yapsınlar” dedi.