Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bekaert’te flaş gelişme: Baştemsilci işten atıldı, işçiler fabrikaya kapandı!

Ek zam eylemlerinin devam ettiği Bekaert’te işveren, geçtiğimiz hafta yemekhanede atılan bazı sloganları gerekçe göstererek baştemsilci ve aynı zamanda Birleşik Metal Kocaeli Şube yöneticisi Selçuk Atmaca’nın iş akdini feshetti.

Ek zam eylemlerinin devam
SEBO İMZA

Birleşik Metal-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Bekaert fabrikasında işçiler artan enflasyon ve alım gücünün düşmesi nedeniyle ek zam talebinde bulunmuştu. Sendikanın işveren temsilcileriyle sürdürdüğü görüşmelerden sonuç çıkmaması üzerine ek zam eylemleri başladı, işçiler yemek ve çay saatlerine sloganlarla toplu şekilde çıkarak taleplerini duyurmaya çalışıyor.

Bekaert Birlesik Metal Is

İŞÇİLER FABRİKAYA KAPANDI

Bekaert işvereni ise işçilerin taleplerini karşılamaktansa işçilerin eylemler esnasında yemekhanede attığı bazı sloganları gerekçe göstererek baş temsilci Selçuk Atmaca’nın iş akdini feshetti. Gün içerisinde işveren temsilcileri ve Birleşik Metal-İş arasında sürdürülen görüşmelerden bir sonuç çıkmaması üzerine Bekaert işçileri fabrikaya kapandı.

VARDİYA DEĞİŞİMİ OLMAYACAK

Birleşik Metal İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik, işçilere yaptığı konuşmada, işten atmanın kabul edilebilir bir durum olmadığını söyleyerek, “İşverene bunu aktardık. Cevap gelene kadar vardiya değişimi olmayacak” dedi.