Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Belde A.Ş.’de çalışan 3 bin 998 işçi için görüşmeler başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki BELDE A.Ş.’de çalışan 3 bin 998 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri bugün itibariyle başladı. Toplantıda, enflasyonun yüksekliği ve hayat pahalılığı gündeme geldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki

Nazim Ozgun Erbulan 1Toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin ilki bugün yetkili sendika olan Hizmet İş Sendikası ile BELDE A.Ş. arasında Kocaeli Sivil Toplum Merkezi’nde gerçekleştirildi. 3 bin 998 işçiyi ilgilendiren TİS görüşmelerinde Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, Yerel Sen Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Tenlik, BELDE A.Ş. Genel Müdürü Kemal Yazıcı, İSU İnsan Kaynakları Daire Başkanı İsmail Civelek ve işçiler katılım gösterdi.

Hizmet Is Temsilcileri“MASADA ERKEN BİTMESİNİ İSTİYORUZ”

İdris Ersoy, “Toplu sözleşme sürecimizin hayırlar getirmesini diliyorum. Bu toplu sözleşme döneminde farklı bir dönemdeyiz. Dünyada ve ülkemizde sabit gelirli işçilerimizi özellikle etkileyen hayat pahalılığı, enflasyon karşısında alım gücümüzü kaybetmiş durumdayız. Belediye ve şirkette çalışan arkadaşlarımızın ücretlerini baz aldığımızda bunu daha çok görebiliyoruz. İsteğimiz toplu sözleşmenin masada bir an önce bitmesi yönünde. Çünkü arkadaşlarımızın alım gücü gün gün eriyor. Hayat pahalılığı da katlanarak devam ediyor. Biz TİS sürecinin masada erken bitmesini istiyoruz. İş uzayınca arkadaşlarımızın mağduriyetlerinin daha da artıracağını düşünüyoruz. 5 bin 500’e yakın arkadaşımız bu TİS sürecinden yararlanacak. Bu aileleriyle beraber büyük bir kitle.

Belde A.S. Yerel sen temsilcileri“YÜKSEK ENFLASYON DEVAM EDİYOR”

Ersoy’un ardından konuşan BELDE A.Ş. Genel Müdürü Kemal Yazıcı  “TİS sürecimiz hayırlı olsun. Hem işçi temsilcisi hem de işveren olarak. Enflasyon gerçekten ülkemizi ve dünyayı etkiliyor. Geçtiğimiz sözleşmede bugüne kadar alışık olmadığımız yüksek enflasyondan dolayı iyileştirme de yapıldı. Sayın başkanımız arkadaşlarımızın maaşlarının eridiğinin farkında olarak zam yapıldı. Bu olağan bir şey değildi. Başkanımız gereğini yaptı. Bu yeni dönemde yüksek enflasyon, hayat pahalılığı devam ediyor. Enflasyonu etkileyen iki unsur var: üretim ve hizmetin sürdürülmesinden kaynaklanan maliyet enflasyonu ile talep enflasyonu. Bu süreci işveren olarak anlayışta, bütçe dengelerini koruyarak sürdürmek zorundayız. Makul bir zeminde buluşarak süreci yürütmek istiyoruz” dedi.

7 MADDE GEÇTİ

Yazıcının ardından konuşan Yerel Sen Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Tenlik, “Bugünden itibaren 60 günlük görüşme süresi var. Bizim temennimiz 60 günü de doldurmadan inşallah sözleşmeyi masada tamamlamak. Çünkü en iyi sözleşme masada biten sözleşmedir” dedi. Konuşmaların ardından toplantı, taslaktaki ilk maddelerin görüşülmesiyle başladı. İlk toplantıda 7 madde üzerinde anlaşma sağlandı.

NE İSTENİYOR?Belde A.S. TIS

Hizmet İş Sendikası, taslakta yüzde 120 oranında zam istiyor. Yıllık değil 6 aylık dilimler halinde talep edilen zam aynı zamanda sosyal haklarda da artırıma gidilmesi talep ediliyor.