Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Belediye 2.1 milyonluk taşınmazını kime kiraladı bilmiyor!

Başiskele Belediyesi tarafından kiralanan taşınmazların muhasebe kayıtlarının tutulmadığı ortaya çıktı. Sayıştay denetçileri 2.1 milyon lira değerindeki taşınmazların kaydının tutulması için belediyeyi uyardı ancak herhangi bir işlem yapılmadı.

Başiskele Belediyesi tarafından kiralanan

UgYur ENCY min 129Sayıştay’ın 2018 raporunda Başiskele Belediyesi’nin önemli bir eksikliği tespit edildi. Denetçiler belediye tarafından kiralanan taşınmazların muhasebe kayıtlarına işlenmediğini fark etti. Raporda “Kurumun mali tablolarının incelenmesi neticesinde kiralanan taşınmazlar için 990 Kiraya Verilen Duran Varlıklar Hesabı ile 999 Diğer Nazım Hesaplar Karşılığı Hesabının kullanılmadığı tespit edilmiştir” denildi. Belediyenin toplam değeri 2 milyon 116 bin lira olan 9 taşınmazıyla ilgili herhangi bir kayıt tutmadığı tespit edildi.

UYARIYA RAĞMEN İŞLEM YAPMADILAR

Belediye denetçileri ilettiği cevapta “Belediyemizin kiraya verilen taşınmazların kayıtlı değerleri ile 990 Kiraya Verilen Duran Varlıklar Hesabı ile 999 Diğer Nazım Hesaplar Karşılığı Hesabında izlenilecektir” dedi ancak herhangi bir işlem yapmadı. Bunun üzerine Sayıştay denetçileri raporların şu notu düştü: “Başkanlığımıza gönderilen kamu idaresi cevabında, İdarenin ‘Kiraya Verilen Taşınmazların Muhasebe Kayıtlarında İzlenmemesi’ne ilişkin bulgu konusu hususa katıldığı anlaşılmasına rağmen gerekli düzeltme işlemlerinin yapılmadığı anlaşılmaktadır. Bu nedenle takip eden yıl denetimlerinde gerekli kayıtların yapılıp yapılmadığı izlenecektir.”