Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Belediye başkanı o şirketi böyle savundu!

Körfez Belediye Başkanı Şener

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt Körfez Belediyesi’nin İŞKUR’u dolandırdığı iddiaları ile ilgili konuştu. Körfez Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Fevzi Canbaz’ın sorularını yanıtlayan Söğüt, ““Kısa çalışma ödeneğiyle ilgili yasa çıkarıldı. Şirketler de yararlanabilir denildi. Biz de KÖRPAŞ’ta çalışan arkadaşlar için bundan faydalanmak istedik” dedi.

Körfez Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Fevzi Canbaz, Başkan Söğüt’e KÖRPAŞ ile ilgili şu soruları yöneltti: “ Sayın başkanım öncelikle Körfez Belediyesi’nin Yarpaş A.Ş. ve Körpaş A.Ş. ile ilgili 2 şirketi bulunmaktadır. Yarpaş A.Ş. bütün işlevini yitirmesine, sadece 14 çalışanı olmasına rağmen 5 kişilik yönetim kurulu atanmıştır. Sadece huzur hakkı almak için bu yapılmıştır. Belediyenin şirketleri yetmedi demek 25.06.2020’de Nazende’yi kurdunuz. Bu şirketin amacı nedir? Neden bu şirkete gerek duydunuz? Şirketin amaçları konusunda ekmek fırını, pasta börek, parke bordür, inşaat malzemeler, madeni yağlar var. Bu iş kolunu neden bu kadar geniş tuttunuz? Her türlü ürünü satmak için mi böyle geniş tuttunuz? Şirketler denetlenemiyor bu sebeple mi kurdunuz? Şirkete eleman alınacak mı? Liyakata göre mi eleman alacaksınız başkanım?

BATIKLARA YENİSİ Mİ EKLENECEK?

Körfez Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Erkan Uygun da Başkan Söğüt’e belediyenin Körpaş’tan huzur hakkı aldığını ifade ederek yeni bir şirketin neden kurulmak istediğini sordu. Uygun Nazende isimli firmada neden iş kolunun geniş tutulduğunu ve batık olan şirketlere bir yenisinin daha mı eklenmek istediğini dile getirdi.

FAYDALANALIM DEDİK

Geçtiğimiz hafta da konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ve Körfez Belediyesi’nin İŞKUR’u dolandırdığını iddia eden Canbaz’a, ve diğer soruları yönelten CHP’li Erkan Uygun’a  Şener Söğüt şu cümlelerle yanıt verdi: “İŞKUR’la ilgili devlet kısa çalışma ödeneğiyle ilgili bir yasa çıkardı. Şirketler de bunlar yararlanabilir dendi. Bizim de KÖRPAŞ’ta kısa çalışmaya uyacak arkadaşlar vardı. Devlet dedi ki maaşın yarısını biz ödeyeceğiz. Biz de arkadaşlarla bundan faydalanalım dedik.” Söğüt’ün açıklamasına tepki gösteren Canbaz ise, “Belediye mi yönetiyorsunuz şirket mi?” sorusunu sordu. Söğüt, “KÖRPAŞ bizim şirketimiz değil mi? Bu kapsamda belediye şirketlerini de içine aldılar. Devletin sunmuş olduğu imkan bu.

YAPILMAMALIYDI

Esnek çalışmayan sehven bazı arkadaşlarımızı esnek çalışma gibi gösterdik. O yapılmamalıydı, orada haklısın. Ben arkadaşlara söyledim düzeltiyorlar bunu. Devlet bizim devletimiz, işçi bizim işçimiz. Kimsenin hak kaybı olmadı. 30 gün primini yatırmak istiyoruz dedik İŞKUR sıkıntı etmeyeceğini söyledi ancak SGK sorun çıkardı. İşçimizin geçtiğimiz ay içerisinde KHK ile alakalı asgari ücrete gelen enflasyon farkı vardı onlar enflasyon altında bir zam almışlardı. Bir yasal engelimiz vardı. 2020 haziran ayında sona eriyor dediler biz sözümüzü tutacağımızı söyledik. Brüt 2 milyonluk sözümüzü tuttuk. Biz her zaman işçimizin haklarının daha iyi olmasını istiyoruz. Sehven hata olmuş kabul ediyoruz.”