Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Belediye başkanlarına sınav çağrısı

Tüm Belediye ve Yerel

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası İl Temsilcisi Erdal Karakuş, belediyelerde açılmayan görevde yükselme sınavlarının bir an önce açılmasını talep etti. Görevde yükselme sınavları yerine kadrolara atama yapılmasının doğru olmadığını belirten Karakuş bu durumun verimli çalışmayı da engellediğini ifade etti.

-Karakuş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı ‘Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik’, 2 Temmuz 2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

-Belediyelerde görevde yükselme ve unvan değişikliği için bekleyen pek çok emekçi bulunmaktadır. Uzun zamandır görevde yükselme sınavı açılmamış belediyelerde, kadroların vekâleten yürütülmesi ve eşit adil bir sınav açılmaksızın ‘asansör müdürlükleri’ yöntemi kullanılarak kadrolara atama yapılması, hem çalışma barışını bozmakta hem de kurumsal organizasyonun verimli çalışmasını engellemektedir” dedi.

BAŞKANLARA SESLENDİ

Sözlerini sürdüren Tüm-Bel-Sen İl Temsilcisi Erdal Karakuş,  Özellikle genç yaşta nitelikli kadroların önünün açılması, Türkiye’nin en kritik kamu hizmeti olan Mahalli İdareleri’nde çağdaş ve modern bir yapıya kavuşmasına da katkıda bulunacaktır.

-Görevde yükselme sınavlarının açılması, İlimiz Kocaeli’nde ve ülke genelinde tüm belediyelerimize ve belediye başkanlarımıza yönelik çağrımızdır. İşyerlerimizden ve emekçilerden gelen talepler doğrultusunda kamuoyuna saygı ile ifade ederiz” şeklinde konuştu.