Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Belediye çalışanlarına Covid-19 testi talebi

Tüm Bel-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Karakuş, tüm belediye çalışanlarına ücretsiz Covid-19 testi yapılması gerektiğini söyledi. Karakuş, bu talebin tüm emekçilerin ortak talebi olduğunu söyledi.

Tüm Bel-Sen Kocaeli Şube

Yazılı bir açıklama yapan Tüm Bel-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Karakuş, “Küresel çapta etkili olan ve ülkemizde ‘normalleşme’ süreci içerisinde tarif edilmesine rağmen halen vaka ve kaybedilen hasta sayısında belirgin bir düşüş sağlanmayan COVİD-19 salgını, kamu emekçileri ve özelde yerel yönetim emekçileri için endişe kaynağı olmaya devam etmektedir. Devlet dairelerinde, Sağlık Bakanlığınca belirtilen ‘kronik hastalık’ listesinin dışında kalan tüm memurlar, bilindiği gibi standart mesai düzenine başlamıştır” dedi.

YEREL YÖNETİMLER KRİTİK

Karakuş, “Alınan tüm önlemlere rağmen, bazı belediyelerde gerek çalışanlar, gerekse çalışanların yakın akrabalarının Covid-19 hastalığına yakalanması; vatandaş giriş-çıkışının en yoğun yaşandığı yer olması sebebiyle belediye binaları ve bağlı birimleri halen ciddi risk altında bulunmaktadır. Özellikle itfaiye, sağlık, sosyal hizmetler ve zabıta hizmetleri gibi yurttaşlarımız ile dönem dönem yakın temasın zorunlu hale geldiği birimlerde bu risk daha da yüksek önem arz etmektedir. Yerel yönetimler, şüphesiz pandemi mücadelesinde en kritik kamu hizmetlerinden biri durumundadır” diye konuştu.

ORTAK TALEP

Sözlerini sürdüren Başkan Karakuş, “İşyerlerinde emekçilerin, mevcut salgın karşısında endişeden uzak bir faaliyet yürütebilmeleri amacıyla tüm yerel yönetim kurumlarımızın sağlık il müdürlüklerimiz ve hastanelerimiz ile gerekli koordinasyonu sağlayarak çalışanlara ‘ücretsiz Covid-19 testi ve antikor testi’ yapılmasının sağlanması her yönüyle sürece büyük katkı koyacaktır. İşyerlerinde emekçilerin ‘istisnasız ortak talebi’ budur” ifadelerini kullandı.

SENDİKALARA ORTAK ÇAĞRI

Karakuş, “Gerek ilimizde, gerekse ülke genelinde Türkiye Tabipler Birliğimizin de en önemli tavsiyelerinden birisi budur. Tabip odamızın bu salgın mücadelesinde görüş ve önerilerinin kamu idaresince dikkate alınmasını hayati önemde görüyoruz. Pandemi ile mücadele eden ve aynı zamanda kamu hizmeti gören emekçilerin ücretsiz testlere tabi tutulması, sosyal, ekonomik ve toplumsal faturası her geçen gün artan Covid-19 salgınını daha hızlı yenmemizde anahtar rol oynayacaktır. Bu konuda tüm yetkilileri sendikamız Tüm Bel-Sen olarak adım atmaya çağırıyoruz” dedi.