Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Belediye ekinleri yaktı iddiası!

AKP İzmit İlçe Teşkilatı,

AKP İzmit İlçe Teşkilatı, İzmit Belediyesi’nin hatalı ilaçlama yaptığını bu sebeple vatandaşın ekinlerinin yandığını iddia etti. AKP’den servis edilen haberde şu ifadeler yer aldı: “İzmit 42 Evler Körfez Mahallesi’nde geçen hafta İzmit Belediyesi tarafından yabani ot ilaçlaması yapıldı. Ancak özensiz yapılan ilaçlama nedeniyle birçok ailenin bahçesinde ekili bulunan domates, biber, fasulye, salatalık gibi bitkiler de bu ilaçtan etkilenip yanarak kurudu.

ALİ GÜNEY TALİMAT VERDİ

Söz konusu ilaçlamadan Gültepe gibi diğer mahallelerde de etkilenenler oldu. AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, mahallelerden gelen şikayetler üzerine AK Parti İzmit Belediye Meclis Üyesi Vedat Yoldaş, İlçe Yöneticisi Mazhar Yıldız ve Mahalle Başkanı Zekeriya Özbay’ı görevlendirerek, konu hakkında bilgi toplamasını istedi.

EMEKLER ZİYAN OLDU

Evinin bahçesindeki bitkilerin çoğu yanan 69 yaşındaki Ayşe Yanık, kaldırımlardaki otlara ilaç sıkıldıktan bir süre sonra yola yakın olanlar başta olmak üzere bahçesindeki çoğu bitkinin yandığını belirterek, ‘En çok emeklerimizin ziyan olmasına üzüldüm. Haftalarca burada bu bitkiler ürün verecek diye beklerken, son anda hepsi yandı’ dedi. Yoldaş ve Yıldız, bitkileri yanan ailelere birer kasa çiçek hediye etti. Ekim mevsiminde tohum desteği sunacaklarını da kaydetti.”

WhatsApp Image 2020 07 19 at 12.06.08 WhatsApp Image 2020 07 19 at 12.06.07 WhatsApp Image 2020 07 19 at 12.06.07 1 WhatsApp Image 2020 07 19 at 12.06.06