Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Belediye halı dokuyana para verecek!

Dünyaca ünlü ipek halıların üretildiği beldeyle ilgili önemli bir projeye hazırlanan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, halı üretimini teşvik edeceklerini söyledi.

Dünyaca ünlü ipek halıların

Körfez ilçesi Hereke beldesi halılarıyla meşhur. Dünyaca ünlü ipek halıların üretildiği beldeyle ilgili önemli bir projeye hazırlanan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, halı üretimini teşvik edeceklerini söyledi. Söğüt’ün Bağımsız Kocaeli’ye özel açıklamalarında şu ifadeler yer aldı: “Hereke’de halı üretimi neredeyse bitme noktasında. Bir iki üretici dışında kimse kalmadı.

ABLAM HALIYI SATARAK ÇEYİZİNİ DÜZDÜ

Eskiden Körfez ilçesinde yapılan binaların hepsinin altına dükkan için alan bırakılırdı. Bu alanlarda dokuma teezgahları olurdu. Kadınlarımız bu alanlarda halı üretirlerdi. Günümüzde sona eren bu durumu yeniden canlandırmak istiyoruz. Benim ablam evimizde dokuduğu halıyı satarak çeyizini düzdü. Ben bu halı işine büyük önem veriyorum. Biz belediye olarak elimizi taşın altına koyacağız.

Senere sogut 2ÜRETİM YAPANLARA…

Körfez Belediyesi olarak halı işini üstlenmek istiyoruz. Vatandaşlarımız evlerinde halı dokuyacak. Biz de ilmek başına ödeme yapacağız. Önceliğimiz hediyelik ve küçük boy halılar olacak. Bir atölye de oluşturacağız. Dileyen atölyemizde dileyen evlerinde üretim yapacak. Böylece Körfez Belediyesi olarak ev ekonomilerine destek olmuş olacağız. Patenti, bölgesel üretim işareti olan Hereke Halısı’na yeniden hak ettiği marka değerini kazandıracağız.”