Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Belediye maaşları borç alarak ödemiş!

Darıca Belediyesi bütçesinin yüzde 10’unu geçen borçlanma için bakanlık alması gereken izni almadı. İzinsiz yapılan borçlanmayı Sayıştay denetçileri tespit etti. Belediye işçi maaşlarını ödemek için acil borç alındığı cevabını verdi.

Darıca Belediyesi bütçesinin yüzde

UgYur ENCY min 147Sayıştay 2018 yılı denetim raporlarında Darıca Belediyesi ile ilgili borçlanma konusundaki usulsüzlük yer aldı. Belediyenin bütçesinin yüzde 10’undan fazla borçlandığı bu borçlanma için İçişleri Bakanlığı’ndan izin almadığı belirlenedi. Denetçiler, “Belediye bütçesi olan 128.440.913,62 TL’nin %10’u 12.844.091,36 TL olduğuna göre, Belediyenin 2018 yılı içerisinde bu tutarın üzerinde borçlanabilmesi için hem meclis üye tamsayısının salt çoğunluğuyla karar alınması hem de İçişleri Bakanlığının onayının alınması gerekmektedir. Belediyenin borçlanma işlemlerinin incelenmesinde, 2018 yılı içerisinde iki bankadan toplam 22.000.000,00 TL kredi kullanıldığı ancak söz konusu kredinin 12.844.091,36 TL’yi aşan kısmı için İçişleri Bakanlığından onay alınmadığı görülmüştür” dedi.

MAAŞLARI ÖDEMEK İÇİN…

Belediye ise bürokratik yazışmaların uzaması nedeniyle bakanlık onayı olmadan borçlandıklarını söyledi. Belediyenin denetçileri verdiği cevapta, “5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 68’inci maddesinin (e) bendine göre, Belediyemizin yaptığı borçlanma ile alakalı meclis kararı alınmış aynı zamanda onay için İçişleri Bakanlığı’na gerekli müracaat yapılmış ancak uzun bir süre geçmesine rağmen talebimizle alakalı olumlu veya olumsuz bir dönüş yapılmamış. Belediyemizin de bu süreçte maaş ödemelerini yapabilmesi aciliyet arz ettiği için borçlanılmıştır. İlgili Meclis Kararı ve onay yazısı ekte bilgilerinize sunulmuştur” cevapları yer aldı.