Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Belediye önünde eylem

İzmit Belediyesi önünde bugün Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bi-Sen), eylem yaptı

İzmit Belediyesi önünde bugün

Bem Bir-Sen Sendikası tarafından İzmit Belediyesi önünde eylem yapıldı. Şube Başkanı Sadican Aygen ve sendika temsilcilerinin düzenlediği eyleme Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Bem Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu da katıldı. Bem Bir Sen’in İzmit Belediyesi önündeki eylemi sebebiyle belediye önünde geniş kapsamlı güvenlik önlemleri alındı. Eyleme katılanlar, “İzmit ağlıyor, gülümsemiyor” “Emekçinin işine ekmeğine dokunma” “Zulme karşı omuz omuza” şeklinde sloganlar attı.

İŞTEN ATILANLAR DA KATILDI
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in işten çıkardığı sözleşmeli memurlar da eylemdeki yerini alarak protestolara katıldı. Eylemde basın açıklamasını Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Bem Bir Sen Genel Başkanı Levent Usku yaparak şu ifadelere yer verdi: “Yerel seçimlerden sonra el değiştiren belediyelerdeki memura, sözleşmeli personele, işçiye zulüm emekçi kıyımı, emeği hiçe sayan zalim tavırlar, ocakları söndürüyor her geçen gün mağdur sayısını artırarak devam ediyor. Yıllarca hizmet etmiş insanlar ‘martın sonu bahar’ diyenler tarafından zemheride kapı dışarı ediliyor. Seçimin gülen yüzleri, usta senaristleri ikinci perdede makyajları dökülüyor gerçek yüzlerini gösteriyor ve emekçilere reva gördükleri zulümle cellat olduklarını ispat ediyorlar. Sendikal baskı, yıldırma, sürgün, işten atma artık belediyelerde sıradanlaşıyor, sıradanlaşan bu kötülük; emeği, sendikacılığı, toplumsal birçok değeri öldürüyor. Yetkililerin sessizliği ve ilgisizliği emekçilerin acısını daha da katmerleştiriyor.

“HESAP SORULACAK”
Milletimiz elbette bu zalimlerden vakti geldiğinde hesap soracaktır ancak bugün için adaletin acilen tecelli etmesi için burada toplanmış bulunuyoruz. Türkiye’nin neresinde olursa olsun kim haksızlığa uğramış olursa olsun biz her yerde bugün burada olduğu gibi emekçilerin yanında olacağız, onların sesi, sözü, hak aramada gücü, adalet talebinde çığlığı olmaya devam edeceğiz. Türkiye’mizin birçok yerinde olduğu gibi 31 Mart seçimlerinden hemen sonra İzmit’te de kamuoyunun gözü önünde haksız ve asılsız gerekçelerle yavaş yavaş personel kıyımları başladı. Üstelikte bu haksızlıkları yapan, bu ağıtın bestekârı kim biliyor musunuz? Seçime ‘Gülümse İzmit’ sloganıyla hazırlanan bir başkan.

70 GELECEĞİ KARARTTILAR
İzmit Belediyesi yönetimi seçimden hemen sonra ilk iş olarak sendika kanunu hiçe sayarak 165 Bem-Bir-Sen üyesini baskı yaparak 123’ü istifa ettirilip Belediye Başkanı’nın arka bahçesi mi? ön bahçesi mi? Kimin kimi yönettiği belli olmayan sendikamsı örgüte üyeliğe zorlandı! İnsanlar ekmeği ve geleceği arasına sıkıştırılarak rızaları gözetilmeksizin dayatmalarla sendikaları değiştirildi. Savaş sonrası ortada bir ganimet varmış psikolojisiyle hareket eden bu güruh, sendikacılığı levhaya indirgeyerek, sunilikte dip yaptılar. Zorlama, sürgün, cebri istifa kesmedi 70 işçi kardeşimizin işine son vererek tüten 70 ocağın geleceğini kararttılar, aileleri mağdur ettiler. Bu kıyımların son sürümü de 25 sözleşmeli arkadaşımızın işten çıkartılma kararı oldu.

SÖZ VERMİŞTİ
Zaten İzmit Belediyesi bir süredir sözleşmeli çalışan arkadaşlarımızın maaşlarını yarım yatırarak mahrum ettiği aileleri şimdi tümden mağdur ederek hizmette değil, zulümde sınır tanımadığını bir kez daha gösterdi. 31 Mart seçimleri öncesinde İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız bu bizim namus sözümüzdür” demişti. Şimdi biz kendisine burada soruyoruz! Sözlü olarak vaat ettiğiniz şeyin özü neye denk düşmektedir? ‘Gülümse İzmit’ diyen Başkan olarak işsiz kalmış, sürgün yaşamış, baskıdan bıkmış insanlara sırıtarak mı bakıyorsunuz?

“İDEOLOJİK SAPLANTILAR”
İzmit Belediyesi haklı herhangi bir gerekçe göstermeyerek, sözleşmeli personellerin emeklerini, alın terini ideolojik saplantılarına ve politik emellerine kurban etmiştir. Adalet yerini mutlaka bulacak. Bu zorbalar zulümle abat olamayacaklar. Burada sizlerin huzurunda kamu vicdanı adına İzmit Belediye Başkanı ve yönetimine soruyoruz; İşten çıkartmalarla ilgili “Liyakate aykırı personel çalıştırılıyor” beyanından kasıt, sizlerin ideoloji ve politik görüşünüze uygunluk mudur? Liyakat, hizmette ehliyet midir, sizce belirlenen kalıplara girmek midir? İzmit Belediyesi tarafından üretilen gerekçeler yasal dayanaktan uzak, fütursuz ve pervasızdır. Bahsi geçen sözleşmeli çalışanların işten çıkartılmasının “kamu vicdanını sağlamak adına yapıldığı” yalanı içler acısı bir durumdur. Bunu ifade etmek söyleyen açısından trajik, kamuoyu nezdinde komiktir. Traji-komik işlere imza atmaktan, zulümle anılan bir başkan olmaktan vazgeçin! Sözleşmeli memur ve işçi kıyımlarına derhal son verin, derhal görevlerine iade edin.”

1ff02468 bc5a 4408 9462 8bdc5dd5790d