Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Belediyeden o firmaya büyük kıyak

Başiskele Belediyesi asansör denetimleri yapan firmayla yaptığı sözleşmede yer alan “Belediye payı”nı mecliste belirlemedi, dolayısıyla tahsil yapmadı. Binlerce liralık kıyağı Sayıştay fark etti. Belediye Sayıştay’ın uyarısı sonrası meclis kararı alarak belediye payını firmadan tahsil etti.

Başiskele Belediyesi asansör denetimleri

UgYur ENCY min 135Başiskele Belediyesi sınırları içerisindeki asansörlerin yıllık periyodik bakımlarının yapılması için İstanbul Maltepe’de yer alan bir kuruluş ile 01.01.2018-31.12.2020 tarihlerini kapsayan 3 yıllık dönem için bir sözleşme imzaladı. Sözleşme bedeli asansör başına, ÜCRET + Belediye Payı + KDV olarak belirlendi. Sayıştay denetçileri 2018 yılı denetimlerinde söz konusu sözleşmede yer alan belediye payının tahsil edilmediğini, belediye meclisinde pay ile ilgili bir karar alınmadığını tespit etti.

SAYIŞTAY FARK ETTİ

Söz konusu tespit belediye yönetimine bildirildi. Belediye yönetimi Sayıştay’ın uyarısı sonrasında 2 Ocak’ta belediye bayı ile ilgili karar aldı. 2018 yılında alınmayan belediye payı bu karar sonrasında toplu olarak firmadan tahsis edildi. Asansör Periyodik Yönetmeliği’nin 23. Maddesinde yer alan belediye katkı payının yüzde 10 olarak alınması kararlaştırıldı. Sayıştay’ın fark etmesi ile belediye binlerce liralık zarardan kurtulmuş oldu.