Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Belediyelerde sözleşmeli memur çılgınlığı!

Sözleşmeli memurların kadrolu olacağı bir süredir konuşuluyordu. Detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından açıkladı. Kocaeli’de başta Gebze olmak üzere pek çok belediyede sözleşmeli memur sayısı artmaya başladı.

Sözleşmeli memurların kadrolu olacağı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçişine ilişkin ayrıntıları paylaştı. Erdoğan’ın konuşmasında konuyla ilgili şu ifadeler yer aldı: “Sözleşmeli personel statüsünü yeniden belirledik. Mahalli idareler dahil sözleşmeli personelin kadroya geçişlerinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacak. 3 yılı dolmuş sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir.

227 BİN KİŞİ DOĞRUDAN KADROYA GEÇECEK

Sözleşmeliden kadroya geçiş 3+1 yıl gibi bir süreç sonunda gerçekleşecektir. Kadroya geçen personel, kurumlar arası nakil hakkına 4 yılın sonunda kavuşacak. Daha önceki kadro düzenlemesinin dışında tutulan 227 bin kişi doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabilecek. Yeni statüye göre kamudaki 520 bin sözleşmeli personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor.” Bir süredir sözleşmeli memur konusu kulislerde konuşuluyordu.

BELEDİYELERDE ÇALIŞANLAR HUZURSUZ

Memurluk kadrosu konusunun kamu kurumlarında duyulmasının ardından özellikle belediyelerde sözleşmeli memur çılgınlığı başladı. Kentimizde de pek çok belediyede sözleşmeli memur sayısı artıyor. Özellikle Ak Partili Gebze Belediyesi’nde bir süredir tekniker ve benzeri kadrolarda çalışanlar sözleşmeli memur yapılmazken, yönetime yakın kimi isimler sözleşmeli memur olmaya başladı. Çalışanlar bu durumdan huzursuz.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 9 BİN LİRA

Kocaeli genelinde 12 ilçede son 3 ayda yüzlerce çalışanın sözleşmeli memur yapıldığı iddia ediliyor. Yerel seçimler 2024 yılında gerçekleştirilecek. Bugün sözleşmeli memur yapılan çalışanlar bir sonraki dönemin ilk yılında aday memur olmaya hak kazanacak. 1 yıl boyunca aday memur olacak çalışanlar ardından kadrolu memur olacak ve devlet garantisindeki işlerine devam edecek. Bilindiği üzere bugün en düşük memur maaşı 9 bin 105 lira.