Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Belediyenin parası Allah’a emanet!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kazandığı davalardan kaynaklanan avukat vekalet ücreti alacaklarının peşine düşmedi. Tahsil edilmeyen alacakları Sayıştay denetçileri ortaya çıkardı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kazandığı

UYur ENC min 5

Sayıştay 2018 raporlarında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin büyük bir maddi kaybı ortaya çıktı. Belediyenin kazanmış olduğu davalardan kurum lehine hükmedilen vekâlet ücretinin bir kısmının tahsili için gerekli işlemlerin zamanında yapılmadığı görüldü. 2009-2015 tarihleri arasında toplam 187 vekalet ücretini tahsil etmeyen, hiçbir işlem yapmayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “Belediyemizin lehine olan tüm ilamlar takibe konularak ilam vekalet ücreti alacaklarımız tahsil edilmektedir. Tahsil edilmeyen vekalet ücretlerinin tamamının tahsili için ayrıca çalışma başlatılmış olup, bir kısmı da bu kapsamda tahsil edilmiştir” dedi.

TAHSİL ETMEYEN SORUMLU OLUR

Sayıştay denetçileri belediyenin cevabıyla ilgili olarak rapora şu notu düştü: “Kurumun lehine hükmedilen vekâlet ücretlerinin ilgili kişilerden tahsili için gerekli işlemin süresinde yapılması önem arz etmektedir. Vekalet ücretinin karşı taraftan tahsili için gerekli işlem zamanında yapılmadığında zamanaşımı süresi dolmamış olsa bile tahsili mümkün olamayabilecektir. Bu durumda bu işlemi zamanında yapmayan görevlilerin sorumluluğu oluşacaktır. Buna meydan vermemek için kurum lehine Mahkemece vekâlet ücretine hükmedildiğinde, ilgili muhatabına ödeme için yazı gönderilerek ödeme yapmadığı takdirde alacağın icra yoluyla tahsil edileceği belirtilmeli ve ödeme yapılmadığı durumda ise alacağın icra yoluyla tahsili için gerekli sürecin işletilmesi sağlanmalıdır.”