Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Belediyeyi AKP ilçe başkanı mı yönetiyor?

CHP’li Nuri Paşa Derince meclis toplantısında belediyenin Whatsapp grubunda AKP ilçe başkanın yer almasını sordu. CHP’li Erhan Akpınar, “Belediyeyi AKP ilçe başkanı mı yönetiyor?” dedi.

CHP’li Nuri Paşa Derince

Uğur EnçDerince Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantıda CHP’li Nuri Paşa, AKP Derince İlçe Başkanı Koray Merdan’ın belediyenin Whatsapp grubuna kaydedilmesini gündeme getirdi. Nuri Paşa, “Derince’de muhtarların, belediye başkan yardımcılarının ve muhtarlardan sorumlu müdürün bulunduğu Whatsapp grubu var. Orada AKP ilçe başkanının da kayıtlı olduğunu öğrendik. Oraya belediye çalışanı mı olarak girdi, ne olarak girdi? Bir açıklarsanız sevinirim.” dedi.

NİYE SORGULUYORSUNUZ?

Paşa’nın sorusunu yanıtlayan Zeki Aygün, “Sahada olan insanlarla bir iletişim yöntemi bu. Resmi bir şeyi yok. Tamamen gönüllü olarak arkadaşlarımız arasında kurulmuş bir şey bu. Siyasetin buradan dışlanmasına, icra siyasetinin buradan dışlanmasına ben anlam veremiyorum. Yarın siz de iktidarda olduğunuzda siz de aynısını yapın. Yani Derince’de olan bitenin hesabını sormasını biliyorsunuz da hesap sorduğunuz insanlara hızlı bilgi akışının olmasını niye sorguluyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Aygün’ün cevabı sonrasında belediye meclisinde şu diyaloglar yaşandı:

Nuri Paşa – Sayın başkanım biz neden sadece bir ilçe başkanının bu grupta olduğunu sorguluyoruz. Derince’de bulunan diğer ilçe başkanları siyaset yapmıyor mu? Onlar belediyenin işleri ile uğraşmıyor mu?

Zeki Aygün – İcranın siyaseti ile muhalif olanın siyaseti ayrıdır. Birisi eleştirir, birisi yapar. Bütün sorunları bizden istiyorsunuz. Çamuru çakılı bizden istiyorsunuz. Oradaki arkadaşlarımız da bilgi aldıkları zaman ilgili arkadaşlarımıza iletiyor.

Nuri Paşa – Başkanım orada muhtarlar var. Belediye başkan yardımcıları var. Müdürler var. Sorunları bunlar çözmüyor da ilçe başkanı çözüyorsa bir şey demiyoruz biz. Bu grubun eksik olduğunu düşünüyoruz biz.

Erhan Akpınar –Belediyeyi AKP ilçe başkanı mı yönetiyor?

Zeki Aygün – Eksik değil. İcra makamında olanlar var bu grupta. İktidar ilçe başkanı da icra makamıdır. Sizin bu politik davranışlarınız çileden çıkartıyor beni.