Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Beton ihalesine girecek firma bulamıyoruz!

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Sarıca fiyatlarından dolayı beton ihalesine girecek firma bulamadıklarını söyledi.

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı

Uğur Ençİzmit Belediye Meclisi’nde konuşan Çetin Sarıca denetim komisyonu raporu üzerine konuştu. Çetin Sarıca şu ifadeleri kullandı: “19 bin 400 evrak inceledik. Herhangi bir evrakta eksiklik ve sıkıntıyla karşılaşmadık. Bu noktada bize destek verenlere teşekkür ederim. Bütün ilçelerin denetim raporlarına baktığımda doğrudan teminlerle ilgili müdürlük bazında bir tabloya bakılmadığını gördüm. Doğrudan temin bütün müdürlüklerin yüzde 10’u olarak gerçekleşebilir. Müdürlük bazında tek tek yüzde 10’a bakılmaz. Özel kalem müdürlüğümde yüzde 58 iken ulaşım müdürlüğünde yüzde 4 harcama yapılmış. Bütün müdürlüklerin ortalaması yapıldığında yüzde 8.96 bir oran görülüyor. Biz beton ihalelerinde teklif alamaz hale geldik piyasalardan dolayı. Göreve geldiğimizde 250 lira idi beton şimdi 1.000 lira.

57 GÜNDE 19 BİN EVRAK İNCELENDİ

Kamu belediyelerinin tamamında ödemelerin tamamı kamu bankalarından yapılır. Sadece maaş ve benzeri ödemelerde özel bankaların hesaplarını kullanıyoruz. 400 sayfa çıktı alarak denetim komisyonu üyelerimize dağıttık. Biz bütün bilgi ve belgelerimizi denetim komisyonu üyelerimize dağıttık. 57 iş gününde, 19 bin evrakta incelediğimiz denetim raporunda hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadık. Arkadaşların itiraz ettikleri konulara katılmadığınızı belirtmek istiyorum. Bu sebeple muhalefet şerhi koyduk.”