Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Birini andı diğerini… İkisi de bu milletin evladıydı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı andı ancak hain bir pusuyla öldürülen Uğur Mumcu’yu anmadı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

SEBO min 138Dün tarihte Türkiye’nin iki evladı, farklı yıllarda haince kurulan bir pusu sonrası yaşamlarından oldu. Biri Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, diğeri ise Gazeteci Uğur Mumcu. Gazeteci Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993’te Ankara’da Karlı Sokak’taki evinin önünde, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikasta kurban giderek yaşamını yitirdi. Dönemin karanlık odakları tarafından katledilen Uğur Mumcu’nun failleri hale bulunamadı.

KOCAELİ ANDI

Yine 24 Ocak 2001 yılında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak görev yapan Gaffar Okkan da hain bir suikastla şehit edildi. Benzer saldırılarla yaşamdan koparılan bu iki isim için de 24 Ocak’ta düzenlenen anma törenleri düzenleniyor. Dün Kocaeli’de Baro, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti ve STK’ların ortak programıyla İzmit Uğur Mumcu Parkı’nda Mumcu, diğer basın şehitleri ve Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan anıldı.

BÜYÜKAKIN, MUMCU’YU UNUTTU MU?

Dün Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, sosyal medya hesabından bir anma paylaşımı yaptı. Büyükakın’ın paylaşımında sadece Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan yer aldı. Yine aynı tarihte kirli güçlerin suikastla yaşamını elinden aldığı Uğur Mumcu ise Büyükakın tarafından gündeme getirilmedi. Ancak Mumcu için düzenlenen tüm etkinliklerde ise Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan saygıyla yad edildi.

gaffar