Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Birleşik Metal-İş Kocaeli Şube’den gazetecilere ambargo!

DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun katılımıyla Çemsan Fabrikası önünde toplu iş sözleşmesine dair yapılacak olan basın açıklaması öncesi Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Talat Çelik’in talimatıyla sendika hakkında yaşanan olumsuzlukları haberleştiren, işçilerin sendikayı eleştirdiği görüşlerine yer veren gazetelerin gelmelerinin istemediği belirtildi. Basın mensupları duruma tepki gösterdi.

DİSK Genel Sekreteri ve

Kartepe ve Sakarya’da bulunan Çemsan Çelik ve Çemsan Gıda ve Kimya Teknolojileri Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de Birleşik Metal İş Sendikası toplu iş görüşmeleri için yeterli çoğunluğu sağladı. 150 işçinin çalıştığı Çemsan’da yeterli çoğunluğunun sağlanmasının ardından sendika bakanlığa yetki başvurusunda bulunurken bakanlık da sendikaya yetki tespit yazısı gönderdi. İddialara göre Çemsan’da işveren, bakanlığın gönderdiği yetki tespit yazısına itiraz ederek işçilerin Türk Metal Sendikası’na üye olması yönünde baskı yaptı. Yaşanan sorunlar nedeniyle Kartepe’de bulunan Çemsan önünde bugün DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, sendikanın merkez ve şube yöneticilerinin katılımıyla basın açıklaması gerçekleştirileceği duyuruldu.

GAZETELERE AMBARGO

Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Talat Çelik’in talimatıyla sendika hakkında yaşanan olumsuzlukları haberleştiren, işçilerin sendikayı eleştirdiği görüşlerine yer veren gazetelerin gelmelerinin istemediği belirtildi. Bu olay üzerine, haberi takip eden muhabirler duruma tepki göstererek gitmeyeceklerini belirtti.