Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Birleşik Metal-İş üyesi işçiler MESS dayatmalarına direniyor!

Birleşik Metal-İş’in, MESS ile yapılan grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Türk Metal ve Özçelik-İş’in kabul ettiği brüt 4 bin 750 TL avansı kabul etmeyerek başlattığı eylemler devam ediyor.

Birleşik Metal-İş'in, MESS ile

Patron sendikası MESS ile yapılan görüşmelerde Türk Metal ve Özçelik-İş’in kabul ettiği brüt 4 bin 750 liralık avansı yetersiz bulan Birleşik Metal-İş, mahsuplaştırılmış yüzde 30 zam için eylemlerine devam ediyor.

Birleşik Metal-İş, patron sendikası Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yapılan grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Türk Metal ve Özçelik-İş’in kabul ettiği brüt 4 bin 750 TL avansı kabul etmeyerek eylemlere başladı. Her Cuma günü 1 saat iş durduran metal işçileri, Gebze’de örgütlü olduğu fabrikalarda yüzde 30 zammın önce verilmesi bir kez daha haykırdı.

“METAL İŞÇİLERİ MÜCADELEYE DEVAM EDECEK”

Fabrikalarda Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu imzasıyla yayınlanan bildiriler de okundu. Bildirilerde şu ifadeler kullanıldı: “Ön zam, işverenin işçiye bir iyi niyet göstergesi, hayır için yaptığı bir ödeme değildir” denilen bildiride, “Ön zam, tüm diğer talepler gibi işçilerin toplu sözleşme teklif maddesidir. Hep söyledik, söylemeye de devam edeceğiz. Metal işçileri dayatmacı, ‘ben yaptım oldu’ yaklaşımını kabul etmedi, bundan sonra da etmeyecek. Ön zam talebimizi karşılamayanlar, görmezden gelenler, işçinin talebini yok sayanlar işçilerde huzur bırakmadılar, işyeri barışını bozdular. Ön zam talebimizde bir gelişme olmaması halinde metal işçileri de öfkesini, tepkisini haykırmaya devam edecek. En haklı taleplerimizin bile görmezden gelindiği, gereğinin yapılmadığı bir süreçte kimse sessiz kalmamızı bekleyemez. Bundan sonra da dayatmalara asla teslim olmayacağız, boyun eğmeyeceğiz. Ön zam talebimiz için MESS’e bağlı tüm işyerlerinde üretimden gelen gücümüzü kullanmaya devam ediyoruz. MESS uzlaşmaz tutumunu sürdürdükçe, işçilerin en haklı ve meşru taleplerini karşılamadıkça, dayatmadan vazgeçmedikçe metal işçileri de mücadelelerine devam edecektir. Mücadeleden başka da yol yoktur. Kazanan metal işçileri olacaktır.”

Kaynak: Evrensel