Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Borç değil, alacak: 94 milyon 754 bin 554 TL

Sayıştay denetçileri usulsüz olarak ilçe belediyelerine borç verdiğini tespit ettiği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılı sonu itibari ile toplam 94 milyon 754 bin 554 TL alacağı olduğu belirtti.

Sayıştay denetçileri usulsüz olarak

Ugur Enc profil2020 yılı denetim raporunu hazırlayan Sayıştay Denetçileri, Büyükşehir tarafından geçmiş yıllarda ilçe belediyesine verdiği borcun 2020 yılında geri ödemesinin tamamlanmadığı anlaşıldığını belirterek şu ifadelere yer verdi: “Büyükşehir belediyesinin bağlı kuruluşlarla sınırlı olmak üzere belediye başkanının onayı ile birbirlerinin nakit ihtiyacını karşılayabileceği ve bu şekildeki ödünç vermelerde faiz uygulanmayacağı açıktır.

İLÇE BELEDİYELERİNE BORÇ İÇİN İZİN YOK

Ancak belediyelerin ilçe belediyelerine borç vermesine izin veren herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Kaldı ki kamu idaresi de konuya itiraz etmemiş ve ilçe belediyesine verilen borç için yasal faiz tahakkuk ettirildiğini ve faizleri ile birlikte tahsil sürecinin devam ettiğini bildirmiştir. Belediyenin 2020 yılı sonu itibariyle vadesi geçtiği halde tahsil edilmemiş alacak bakiyesinin 94 milyon 754 bin 554 TL olduğu görülmüştür. Dolayısıyla vadesi geçmiş alacağın tahsili için gerekli tedbirler alınmalıdır. Nitekim idare alacakların tahsilatlarının kısmen yapıldığını, kalanı için de işlemlerin yürütüldüğünü bildirmiştir.”