Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bu camiyi Büyükşehir tamamlayacak

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, yarım kalan Derince Hoca Ahmet Yesevi Camii’nin yapılması için talimat vermişti. İhale yapıldı yarım kalan cami tamamlanacak

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Derince’de Ali Haydar Bulut döneminin tamamlanamayan projelerinden Hoca Ahmet Yesevi Camii, kaderini bekliyordu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ile birlikte gerçekleştirdiği Derince programı esnasında, inşaatı yarım kalan Hoca Ahmet Yesevi Camii’ni de gezmiş, inşaatın Büyükşehir tarafından tamamlanmasına karar verilmişti.

300 GÜNDE YAPILACAK

Büyükşehir Belediyesi, 22 Haziran 2022 tarihinde ikmal inşaatı ihalesine çıktı. Açık ihaleye katılmak için 5 firma doküman indirdi, 3 firma teklif verdi. Yaklaşık maliyeti 26 milyon 172 bin lira olan ihaleyi, 27 milyon 400 bin liralık teklifi ile Ağrı merkezli NRSE İnşaat Gıda Lojistik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kazandı. NRSE İnşaat ile 28 Temmuz tarihinde sözleşme imzalandı. Söz konusu 300 gün (10 ay) içinde tamamlanacak. İhale kapsamında 1739 metrekare prekast cephe kaplaması ve benzeri çok sayıda iş yapılacak.