Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bu tür depremler çok normal

KOÜ Jeofizik Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fadime Sertçelik Düzce depremiyle ilgili konuştu. Sertçelik, “Kuzey Anadolu Fayı üzerinde bu tür depremler çok normal” dedi.

KOÜ Jeofizik Bölümü Ana

ugurKocaeli Üniversitesi (KOÜ) Jeofizik Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fadime Sertçelik, Ankara’da AFAD Genel Merkezi’nde Düzce Depremi’yle ilgili bir dizi açıklamada bulundu. Sertçelik açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  “Kuzey Anadolu Fayı’nın bölgedeki kırığı üzerinde meydana geldi. 12 Kasım depremiyle karşılaştırdığımızda o depreme yakın ancak artçısı değil. Başlı başına bir deprem. Yırtılma karakteristiği Kuzey Anadolu Fayı ile uyumlu bir deprem. 5.9 büyüklüğünde bir depremin arkasından artçılar bekliyoruz. 50 civarında bir artçı oldu şu ana kadar. Büyüklükleri 1 ile 4.2 arasında değişiyor. Bunlar çok normal.

BU TÜR DEPREMLER ÇOK NORMAL

Halkımızın biraz daha temkinli olması gerekiyor. Hasarlı binalar olabilir. Korku ve panik de bölgede var. Halkımız biraz daha sakin olup yetkililerden gelecek bilgilere göre dikkat etmeli. 6 büyüklüğünde bir deprem başka bir fayı tetikleyip büyük bir deprem oluşturacak boyutlarda değil. Kuzey Anadolu Fayı üzerinde bu tür depremler çok normal. Zaten bu fay bu büyüklükte depremler üretiyor. Bölgede de bunlardan biri meydana geldi.”