Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bu yasak biraz farklı… Ekmek araçları dağıtım yapamayacak!

Kocaeli İl Hıfzısıhha Kurulu hafta sonu sokağa çıkma yasaklarında ekmek araçlarıyla sokak arasında satış yapılmasını yasakladı. Sadece açık olan market ve bakkallardan ekmek alınabilecek.

Kocaeli İl Hıfzısıhha Kurulu

Türkiye sokağa çıkma yasaklarında ikinci döneme giriyor. Hafta sonu sokağa çıkma yasakları yeniden geri geliyor. Bu hafta sonu başlayacak olan sokağa çıkma yasağı uygulamasında Kocaeli’de önemli bir değişiklik yapıldı. Daha önceleri fırınlar araçlarla mahalle aralarında ekmek satışı yapabiliyordu. Bu defa bu uygulama da yasaklandı. Kocaeli İl Hıfzısıhha Kurulu konuyla ilgili kararını bugün yayınladı.

ONLİNE SİPARİŞ FİRMALARINA İZİN

İl Hıfzısıhha Kurulu’nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “1. Yeni bir karar alınıncaya kadar ilimiz genelinde hafta sonları; Cuma günleri saat 21.00’de başlayacak, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00’de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmasına, kısıtlamanın olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilerin 10.00­17.00 saatleri arasında faaliyet göstermesine, vatandaşlarımızın (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilmesine, aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmalarının evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilmesine,

SADECE BAYİLERE VERECEKLER

Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayilerinin açık olmasına (Bu iş yerlerinde sadece ekmek ve unlu mamul satışı yapılabilir.). Vatandaşlarımızın (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebilmesine,

LOKANTALAR 20.00’DE KAPATACAK

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı işyerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılmasına, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında kesinlikle satış yapılmamasına, Lokanta ve restoran tarzı işyerlerinin, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri 10.00­20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere açık olmasına karar verilmiştir.”