Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bulunduğumuz ortamda 1 kişi takmıyorsa riskteyiz!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada maske kullanmanın önemine bir kez daha dikkat çekti. Koca ortak alanlarda maske kullanmanın zorunluluğuna dikkat çekerek herkesi kurallara uymaya davet etti.

BIKKINLIĞA YOL AÇMASIN

Bakan Koca’nın açıklaması şu şekilde: “Maske tedbirinin gerekli hallerde uygulayalım ki zamanla bıkkınlığa yol açmasın. Sonbaharda risk beklentisi Dünya Sağlık Örgütü’nün özellikle Güney Amerika kaynaklı günlük vaka sayısı açıklaması, bizi tedbirlerin sürekliliği konusunda uyarıyor. Bıkkınlığa düşmek, bu mücadelede geriye düşmek riske açılmak, rehavete kapılmak demektir. 62 il merkezinde maske zorunlu hale getirilmiştir. Bu mecburiyet ya vakaların arttığı, zincirlerin bulaşma riskinin uç verdiği yerlerdir.

SICAKLARA YENİLMEYELİM

Sokağa çıkma kısıtının salgının önlenmesi açısından önemi neyse, bugün aynı önemi maske ve mesafenin taşıdığını unutmamalıyız. Sıcak yaz günlerindeyiz. Bu havada maske kullanmak, geçen aylardaki gibi kolay değil. Hepimiz zorluk yaşıyoruz. Lütfen sıcaklara yenilmeyelim. Yenilirsek vaka sayısının artacağını, bunların yoğun bakıma düşeceğini unutmayalım. Bir ortamda 3’ümüz maske takıyor, 1’imiz takmıyorsa hepimiz az çok risk alıyor demektir. Maske kullanmamak kişisel hukukun ihlalidir. Ortak mekanlarda herkesin bu kuralı uymaya davet ediyorum. Bu medeni davranışa aynı medeni davranışla karşılık verelim. Maske tüm Türkiye’de ortak sorumluluğumuzdur.”