Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Burger King vegan diye mayonezli ürün sattı!

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde hizmet veren Burger King’ten alışveriş yapan vegan bir vatandaş bütün uyarılarına rağmen olumsuz bir tabloyla karşılaştı. Burger King vegan vatandaşa mayonezli ürün sattı.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde hizmet

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde hizmet veren Burger King’ten alışveriş yapan vegan bir vatandaş bütün uyarılarına rağmen olumsuz bir tabloyla karşılaştı. Burger King vegan vatandaşa mayonezli ürün sattı. Ürün iade olarak kabul edilmedi, vatandaşın parası verilmedi. Faruk isimli vatandaş yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı: “Kocaeli Outlet Center Burger King şubesi kasiyerinin bana vegan diye sattığı burgeri paket yaptırarak evime geldim (üzerine basa basa vegan olup olmadığını teyit ettim tamamen vegan olduğu söylendi). Eve ® gelip burgeri açtığında içinde mayonez bulunduğunu gördüm. Arayarak Burger King ile iletişime geçtiğim zaman. Evimin sınırlarının paket servisi dışında olduğu için mağduriyetimin çözülemeyeceğini. Verdiğim 55,90₺ için bir şey yapamayacaklarını sadece şikayet oluşturmakla yetineceklerini söylediler iyi akşamlar deyip telefonu kapattılar.”

Vegan nedir?

Veganlık ya da Veganizm, bazı nedenlerle hayvan kökenli gıdaları ve diğer hayvansal ürünleri kullanmayı reddetme. Bazen “sıkı vejetaryenlik” diye de adlandırılır. Vegan kişiler, hayvan kullanımı yoluyla elde edilen gıdaları, giyecekleri ve diğer tüm yan ürünleri kullanmayı reddetmektedir. Mayonezde de süt ve yumurta ürünleri bulunduğu için vegan kimseler bu ürünleri yemez.