Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Burhan Akçin: Halkevi cadı kazanı gibi duruyor

KBT Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin yaptığı toplantıda Halkevi ile ilgili cadı kazanı benzetmesi yaptı. Akçin, “Bir Halk Eğitim Merkezi eski adıyla Halkevi Binası var bu kentte. Hepimizin önünde bir ceset gibi, iskelet gibi duruyor. Bir cadı kazanı gibi duruyor aslında. Duyduğunuzda bin tane ah işitiyorsunuz” dedi.

KBT Genel Sanat Yönetmeni

“Yer Gök – Çarşı Pazar – Cadde Sokak Tiyatro” adıyla çocukların ve gençlerin sözsüz oynadıkları tiyatro oyunlarını içine alan 12. Festival başlıyor. Festival öncesi Kocaeli Bölge Tiyatrosu (KBT) basın mensuplarıyla İzmit Dolphin AVM’de bulunan kafede bir araya geldi. Düzenlenen buluşmaya KBT Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin, Kocaeli Bölge Tiyatrosu Müdürü Hüsniye Akçin, Dolphin AVM Genel Müdürü Emre Tezcan, KBT Sahne Tasarımcısı Erhan Demirel ve eğitmenler katıldı. 7 Ocak 2023 Cumartesi günü saat 14.00’te Dolphin Center AVM’de başlayacak olan festival, 15 Ocak 2023 Pazar günü oynanacak oyunla son bulacak. Festivale çocuk ve gençlerden oluşan 12 grup katılıyor.

“YAZILDIĞI KADAR KOLAY OLMUYOR”

Toplantıda konuşan KBT Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin 5. kez ihaleye çıkacak olan Halkevi ile ilgili, “Bu kentin makus tarihini yenmek gerekiyor. Kent burjuvazisinin harekete geçmesi gerekiyor. Feleğin çemberinden geçen birkaç sanat kuruluşunu kurtaracak. Bir Halk Eğitim Merkezi eski adıyla Halkevi Binası var bu kentte. Hepimizin önünde bir ceset gibi, iskelet gibi duruyor. Bir cadı kazanı gibi duruyor aslında. Duyduğunuzda bin tane ah işitiyorsunuz. Aydınlanma döneminin gözbebeği binalarından biri olan Halkevi Kültür Merkezi orada ölümünü beklerken bizler ölümünü beklerken bizler de ölümümüzü bekliyoruz. Süleyman Demirel Kültür Merkezi var mesela onarıma girdi girecek peki ya ne zaman onarıma girecek? Bütün bunları birilerinin söylemesi gerekiyor” dedi.