Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükakın: 15 yıldır odamda aynı mobilyalar var!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yeni dönem meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi. Belediyenin 2023 yılı denetim raporu da mecliste görüşülen konular arasında yer aldı. Muhalefet şerhi sonrasında söz alan başkan Tahir Büyükakın, “İhtiyaç olmayan hiçbir şey satın alınmıyor. 15 yıldır odamda aynı mobilyalar var” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yeni dönem meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantıda 98 gündem maddesi görüşüldü. Belediyenin 2023 yılı denetim raporu da mecliste görüşülen konular arasında yer aldı. Büyükşehir Belediyesi’nin denetim komisyonu raporu mecliste okundu. Raporda 2023 yılı mali yönetim dönemi işlemlerinin 5018 Sayılı Kanunu’na uygun şekilde hazırlandığı ve uygulandığı, bütçenin mevzuata uygun olduğu belirtildi.

KİRALAR TAHSİL EDİLEMEMİŞ

CHP Grubu adına denetim raporuyla ilgili Mehmet Nuri Paşa konuştu. Paşa konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “2023 yılı gelir bütçesi 23 milyar TL olarak tahmin edilmiştir. Gerçekleşme oranı 98, 87 olarak gerçekleşmiştir. İlan ve reklam vergisinden tahsilat oranı yüzde 32,46’da kalmıştır. Bu diğer yıllara göre de çok düşük kalmıştır. Böyle giderse bu vergi olaylarında baya başarısız olarak görünüyor. Kiraya verilen yerlerin kira gelirlerinin yeterince takip edilmediği görülmüştür. 132 milyon lira kiranın 71 milyon lirası tahsil edilmemiş.

KESİLEN CEZALAR ARTMIŞ

Para cezalarında da 41 milyon lira 2022 yılında kayda geçerken 2023 yılında 68 milyon lira olarak karşımıza çıkıyor. Bütçe emanet hesabında 2020 yılında 158 bin, 2021’de 207 bin, 2022’de 1 milyar 724 bin, 2023 yılında ise 2.5 milyar lira görüyoruz. Borçlarımızda durmadan bir artış görülüyor. Hizmet binalarının kiralanmasıyla ilgili bir husus var. Ortalama hizmet binalarının bir ay kira bedeli 1 milyon 100 bin olarak görmekteyiz. Bu da yıllık olarak 13 milyon olarak karşımıza çıkıyor.

KİRALAMA SÜRELERİ KISA

Bu kiralama süreleri 5 yıl ve daha az. Örneğin muhtarlık hizmetleri binasının yıllık kira bedeli 1 milyon 800 bin lira. Kiralama süresi ise 5 yıl. Bu kiralamaların süreleri çok kısa. Tabela ve iç dizayn masrafları var. Muhtarlık daire başkanlığında sadece tabela değeri 500 bin lira olarak karşımıza çıkıyor. Hizmet binaları ya uzun süreli kiralanmalı ya da hizmet binaları bir çatı altında toplanmalı. Kiralama yerine satın alma yoluna gidilmesi gereken bazı konular var. Örneğin çadır kiralama hizmeti, ses sistemi kiralama hizmet var. Bunlar yıl içerisinde çokça kullanılıyor. Maliyetleri çok yüksek. Bunları kiralamak yerine satın almanın daha doğru alacağını düşünüyorum.”

15 YILDIR ODAMDA AYNI MOBİLYALAR VAR

Paşa’nın ardından söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın şu ifadeleri kullandı: “Kiralamalarımızın büyük bir bölümü fuar alanımızdaki projeyle alakalı. Onlara şu anda bir proje yapılıyor. O proje bittiğinde bu kiralamalar ortadan kalkacak. O yüzden kiralama süreleri kısa tutuldu. Sadece yeni kurulan daireler için tabela ve mobilya alışverişi yapıldı. Mevcut dairelerin hepsinin mevcut tabelaları ve mobilyaları kullanıldı. Benim ofisimde 15 yıldır aynı mobilyalar kullanılıyor. Bir tek çöp alınmadı, bilmenizi isterim. İhtiyaç olmayan hiçbir ürün satın alınmıyor.”

Büyükşehir Meclisi artık canlı yayınlanacak!

İşte büyükşehrin yeni komisyon üyeleri

CHP’li iki başkan mecliste yok!