Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gergerlioğlu Dilovası Belediyesi’nin deprem yolsuzluğunu anlattı!

DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Dilovası Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Gergerlioğlu, Dilovası Belediyesi’nin Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesine gönderildiği iddia edilen çöp konteynerleriyle ilgili yaptığı açıklamada “Faturalar nereye gitti?” dedi. 

DEM Parti Milletvekili Ömer

Dilovası Belediyesi eski Başkanı Hamza Şayir, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na gerçekleştirdiği ziyaretin ardından sözünü aldığı 400 yeni konteyneri 2020 yılının Nisan ayında ilçeye dağıtırken; 17 Nisan 2023 tarihinde de 850 bin TL, 13 Haziran 2023 yılında da 580 bin TL’yi doğrudan temin ile belediyenin iştirakı olan Dilbel şirketinden satın aldığı iddia edildi.

Çöp konteynerlerinin alınarak Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesine gönderildiği iddiasıyla ilgili DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Dulkadiroğlu Belediyesinin sınırları içerisinde gerçekleştirdiği araştırmanın sonucunda çöp konteynerinin teslim edilmediğini ifade ederek, “Peki bu faturalar ile paralar nereye gitti?” dedi.

“YETKİLİLERE SORUYORUZ, KONTEYNER YOK”

Gergerlioğlu yaptığı açıklamada; “Dilovası Belediyesi ile ilgili sorduğumuz soru önergesine halen Çevre Bakanlığından bir cevap alamadık. Dilovası Belediyesinde önceki dönemde yapılan bir işlem var. 6 Şubat depremlerinde sonra Maraş Dulkadiroğlu ilçesine çöp konteyneri gönderildiği iddia ediliyor. Fakat Dulkadiroğlu belediyesi yetkililerine ve oradaki halka soruyoruz Dilovası Belediyesinden gelen bir çöp konteyneri yok.

FATURALAR NEREYE GİTTİ

400 bin TL’yi aşkın ihalelerde farklı firmaların ihaleye girmesi gerekiyor. Ancak olağanüstü durumlarda deprem ve benzeri durumlarda doğrudan temin usulüne başvurulabiliyor. Ve böyle bir yola başvurulmuş. İki fatura var. Biz bunu soru önergesi ile sorduk. Bakanlığa soruyoruz cevap alamıyoruz. Birinci fatura 850 bin TL, ikinci fatura 580 bin TL bir fatura. Şimdi bu iki fatura ile Dulkadiroğlu Belediyesine çöp konteyneri temin edildiği belirtiliyor. Fakat Dulkadiroğlu Belediyesi sınırları içerisinde bir araştırma yapıyoruz ama Dilovası Belediyesinden gönderilen çöp konteyneri yok. Peki bu faturalar ile paralar nereye gitti?

“DULKADİROĞLU BELEDİYESİNE ÇÖP KONTEYNERİ GİTMEMİŞ”

Öğreniyoruz ki, Dilovası Belediyesinin şirketi olan Dilbel’e önceki belediye başkanı sayın Hamza Şayir’in yeğenin sahibi olduğu bir firma konteynır satmış Belediyenin firmasına. Ardından iki adet fatura düzenlenmiş. Fakat bu paralar birilerin cebine girmiş ama Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesine çöp konteynırı gitmemiş. Böyle önemli bir iddiayı Çevre bakanlığına sorduk. Evet halen iddia durumundadır. Bunu aynı zamanda Dilovası Belediyesinede soruyoruz. Bir açıklamaları var ise buyursun yapsınlar. Eski belediye başkanı zamanında olmuş bu olaylar fakat biz hem eskisinden hem de yenisinden soruyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanına da soruyoruz” ifadelerini kullandı.