Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen İzmit Körfezi Dip Çamuru Temizliği Projesi’ne dair Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın son durumu paylaştı. Başkan Büyükakın bugüne kadar İzmit Körfezi’nde 76 hektarlık alanın temizlendiğini ve 985 bin metreküp çamurun denizden çıkarıldığını Kocaeli halkına açıkladı. Büyükakın, “Dipten diriliş, denize hayat veriyor” başlığıyla yaptığı paylaşımda çalışmaların devam edeceğini belirtti.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi; “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile yürüttüğümüz Dip Çamuru Temizleme Projesi’nde büyük ilerleme kaydettik.
41 BİN KAMYON ÇAMURU DENİZDEN UZAKLAŞTIRDIK
Mayıs 2023’ten bugüne; 76 hektar alanı temizledik. 985.000 m³ çamuru denizden çıkardık. 41.000 kamyon çamuru deniz ekosisteminden uzaklaştırdık. Temiz ve sağlıklı bir deniz, zengin biyoçeşitlilik ve daha yaşanabilir bir şehir için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” ifadelerine yer verdi.
Dipten diriliş, denizimize hayat veriyor!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile yürüttüğümüz Dip Çamuru Temizleme Projesi’nde büyük ilerleme kaydettik.
Mayıs 2023’ten bugüne;
▪️76 hektar alanı temizledik.
▪️985.000 m³ çamuru denizden çıkardık.
▪️41.000 kamyon… pic.twitter.com/XKErGcP3hQ— Tahir Büyükakın (@tahirbuyukakin) October 28, 2024