Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükakın Haldız’a ek süre verdi!

Kent Konut’un Haldız İnşaat’a yaptırdığı ve 2019 Ocak’ta teslim edilmesi beklenen ancak bir türlü tamamlanmayan Tuana 3. Etap Evleri Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme geldi. Başkan Tahir Büyükakın, Haldız’a ek süre verdiklerini söyledi.

Kent Konut'un Haldız İnşaat'a

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi, bugün Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Bu mecliste Haldız İnşaat‘ın Tuana 3. Etap Evleri‘ni yarım bırakması gündeme geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bugün CHP grubu tarafından Tuana 3. Etap Evleri’nin gündeme getirilmesi üzerine açıklama yapan Kocaeli büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Haldız İnşaat’a ek süre verildiğini açıkladı.

İHALE FESHEDİLİR 

Ek sürenin sonunda taahhüt yerine getirilmezse ihale feshedilecek. Konuyla ilgili konuşan Başkan Büyükakın şu sözleri kaydetti: “Kent konutla ilgili birçok iddia çıktı. İddialar önce genel müdürün görevden alındığı şeklinde çıktı sonra istifa etti dendi. Bu aynı anda ikisi doğru olamaz. Bulanık suda balık avlar gibi göz kararı şeyler söylendi. Genel müdür çıktı istifa etmediğini emekliliğini istediğini söyledi. Bu da zorla yapıldı diye söylendi. Belediyenin kendisine bunu yapmasına direniyor ama açıklama yapmaya direnemiyor. Bunların hepsine aynı anda inanmak mantıken imkansız. Sonra tasfiye etmek istiyor genel müdür ama ona tasfiye edilmesine izin verilmediği için genel müdür görevden alındı.

RAPOR İSTENDİ

Oysa arkada devam eden sürecin tamamı bağlayıcı yasalar hem bizim hem kent konutun hukuk komisyonlarından rapor istendi. Tasfiye ve süre hazırımı hangi şartlarda istenir hukuki incelemeye tabii. Tutuldu. Sizin verdiğimiz her karar mahkemelerde değerlendirilir devam edilir. Müteahhitin burada tasfiye edildiği iddia edildi. Eğer isteseydi işlem gerçekleşirdi.

SÜRE VERMEK ZORUNDAYDIK

Oysa süre uzatımı gerçekleştirdi. Burada bir zan var kasıt var. Firma tasfiye istedi. Tasfiye edilmedi gerekiyordu ama firmaya olumlu cevap verilmedi. Tasfiye kararnamesinde ya süre verirsiniz ya tasfiye ederseniz. Firmaya bu kapsamda süre verildiği için bu talebin kabul edilemeyeceği kendisine süre verildi. Pandemi nedeniyle tüm inşaatlar durduğu için süre vermek zorundaydık. Bunlar da yargı sürecine tabiidir. Bu iddiaların hep birlikte doğru olma şansı yok.” dedi.