Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükakın, ‘İşletmesini İzmit’e de veririm’ demişti… Sayıştay usulsüz buldu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Sayıştay raporlarında ilçe belediyelerine kafeterya işletmelerinin veriliyor oluşu usulsüz bulundu. Hatırlanacağı üzere son olarak İzmit Cumhuriyet Parkı ile ilgili konu gündeme gelmiş, parkı yeniden inşa etmek isteyen Tahir Büyükakın, ‘Kafeteryasını İzmit’e veririz, işletirler’ demişti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Sayıştay

Ugur Enc profilKocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Sayıştay raporlarında ilçe belediyelerine kafeterya işletmelerinin veriliyor oluşu usulsüz bulundu. Hatırlanacağı üzere son olarak İzmit Cumhuriyet Parkı ile ilgili konu gündeme gelmiş, parkı yeniden inşa etmek isteyen Tahir Büyükakın, ‘Kafeteryasını İzmit’e veririz, işletirler’ demişti. Denetçiler, Büyükşehir’in mülkiyetinde olan kafeteryalardan bir kısmının mevzuata aykırı olarak ilçe belediyelerine tahsis ettiğini tespit etti.

MEVZUATA AYKIRI

Sayıştay, “Belediyelerin mahalli idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına taşınmaz tahsis etmesinin ön koşulu, tahsisi yapılan taşınmazın, idarenin asli görev ve hizmetlerinde kullanılmasıdır. Buna karşılık ticari işletmecilik kurallarına uygun yönetilen kafeteryaların tahsisi, belediyelerin asli görev ve hizmetleri kapsamında değildir. Dayanağı asli kamu hizmetinin yerine getirilmesi olmayan tahsis işleminin mevzuata aykırı olduğu değerlendirilmektedir” ifadelerine yer verirken Büyükşehir ise konunun düzeltilmesi için ilgili ilçe belediyelerine bildirimde bulunulacağını belirtti.