Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükakın: İsterseniz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni işgal edin!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Başkan Tahir Büyükakın CHP’lilere “Gelin Büyükşehir’i işgal edin” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde,

İzmit Belediyesinin tahsisi olmamasına rağmen Cu mhuriyet Parkından sonra Tarihi Süleyman Paşa Hamamında açılış yapmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın mecliste açıklama yaptı. İlk olarak söz konusu tahsis iptal edilmedi, hamam İzmit Belediyesine kaldı. Daha sonra Başkan Büyükakın son derece dikkat çeken bir konuşma yaptı.

ÖNCE TAŞDEMİR KONUŞTU

Konuyla ilgili ilk olarak CHP’li Engin Taşdemir konuştu. Taşdemir, “Bu bahse konulu yer 2013-2023 yılları arası için tahsis edilmiş. Daha sonra Büyükşehir ve İzmit Belediyesi arasında bir mahsuplaşma süreci yaşanmış. O süre zarfında İzmit Belediyesi kurumsal olarak bu tahsisin kaldırılmasında sıkıntı olmadığını belirtmişler. Size tahsisin kaldırılmasında sakınca yoktur şeklinde bir yazı yazılmış. İzmit İlçesi vizyoner ve merkezi bir ilçe. Günlük nüfusu 1 milyona yaklaşıyor. Büyükşehir tarafından onlarca yer tahsis ettik ve destek olduk. 6 buçuk kat trilyon bütçesi var büyükşehirin. İzmit Belediyesi’ne küçük yeri vermemek için böyle bir şey yapıldı. Onlarca yer derneklere verildi büyükşehir tarafından. Burası kimsenin babasının malı değil, İzmit Belediyesi’ni yönetenlerinde değil. Sahillerde sosyal tesisi olmayan tek yer İzmit Belediyesi” dedi.

İYİ PARTİ DE ELEŞTİRDİ

İyi Partili Fevzi Canbaz, “Biz sizi adaletli biliyoruz. Bu zamana kadar İzmit dışında diğer 11 ilçeye verilen yerleri gördük. Şimdi ufak bir yerin İzmit Belediyesinden alınması Millet İttifakı olarak bizi de rahatsız etmişti. Bir siyasi büyüğünüz olarak yaşça, adaletinizin yerine siyaseti geçirmemelisiniz” şeklinde konuştu.

TAHSİS DEVAM EDECEK

Tüm söylenenlere cevap veren Başkan Büyükakın, “Evet, komisyon raporunu komisyona iade edelim. Böylece konu kapanır. Öncelikle tamam burası İzmit Belediyesine kaldı. Ama şimdi biz cevabımıza gelelim. Burası dün de açılışı yapılan yer. Açılış yaptıktan sonra şu anda salonun arka tarafında bizi izleyen değerli danışmanının da hareketle kutladığı bir yer.

DAYANILMAYACAK BİR YAKLAŞIM İÇİNDESİNİZ

Ama biz sizin tarzınıza uymayız. Bunu da bilin yani. Gelelim hangisi doğru hangisi yanlış kısmına. Az önce burada raporlar okundu. Sadece önümdeki raporlarda 4 tane tahsisin yapıldığını görüyoruz. Aslında dayanılmayacak bir yaklaşık içindesiniz. Sürekli kamuoyuna yanlış bilgi veriyorsunuz.

HİÇBİRİ DOĞRU DEĞİL

Onuncu ayın birinde, 2020 yılının 1’nci ayında, bundan iki yıl önce yazmışsınız ve bize biz burayı istemiyorsunuz demişsiniz. Sizin bu işler bitti dediğiniz şeyler biteli çok oldu. 12.11.2021’de yazı yazmışsınız. Tahsis devam etsin diye. İptal talebi 10:01.2020. Kamuyouna verdiğiniz beyanların hiçbiri doğru değil. Aynı şeyleri diğer olaylarda da yaşadık.

HİÇBİR ŞEY YAPMADINIZ

Cumhuriyet Parkında hiçbir şey yapmadınız. Geldiniz biz buraya park yapacaktık dediniz. Geldiniz proje gösterdiniz. Sizin de olduğunuz bir toplantı yaptık. Bu parkı biz yapalım siz bırakın dediniz. Ben de yapacağım dedikten sonra bırakmak olmaz dedim. Aslında ortada kavga yok. Siz kavga var algısı yaratmaya çalışıyorsunuz. Kamuoyunu hep böyle bilgilendiriyorsunuz.

2 YILDIR ÇİVİ ÇAKMADINIZ

Allah aşkına Fethiye Caddesi için ortak proje yapalım dedim, yok dediniz. Cumhuriyet Parkı için kamuoyuna yapacağım dedim. Ben yapacağım dedikten sonra size neden bırakayım? İlla işletelim diyorsanız size verelim dedim. Bu da olmaz dediniz. Yahu mülkiyet bizim, yapacağız diyen biziz, 2 yıldır çivi çakmayan sizsiniz. Dönüp yapacağız deyince bize yaptırmayanlar diyen yine sizsiniz.

İŞGAL ETTİNİZ

Siz tahsis konusunda masadan kalktıktan sonra kamuoyunun karşısına çıkıp tahsise gerek yok diyen de sizsiniz. Tahsis sizdeyse, neden bizden tahsis istiyorsunuz? Demek ki gerekli. Zaten peşinden gidip açılış yapıp, işgal edip, işgal tabirini maruz görün ama işgalcisiniz. Size ait olmayan bir yeri gittiniz işletmeye başladınız.

Bize dediniz ki, “Burayı bize tahsis edemezsek fatura bile kesemeyiz” Biz de size tahsis verdik. Buna rağmen bunu beklemeden açılış yaptınız. Bir de gittiniz zabıta diktiniz oraya. Sanki Büyükşehir Belediyesi orayı basacak gibi gösteriyorsunuz. Belki de siz bunu istiyorsunuz.

SİZ KAVGA ETMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ

Siz kavga etmeye çalışıyorsunuz. Siyaset üstü davranın, adil olun diyorsunuz. Mesele iyi niyetse dün siz neyin açılışını yaptınız? Şimdi bu tahsisi vermesek ne yapacaksınız? Fiziki bir şey yapılmasını istiyorsunuz. Ama biz o çiğlikte değiliz. Siz böyle şehre zarar verirsiniz. Biz kavga edersek yarın gençler kavga eder. Siz bunu hiç düşünmüyor musunuz? Neden geriyorsunuz ve ne elde etmeye çalışıyorsunuz?

SİZLE KAVGA ETMEYECEĞİM

Germekten siyaset ummaya çalışıyorsanız bu şehir bilsin ki ben sizle kavga etmeyeceğim. İsterseniz gelin Büyükşehir Belediyesini işgal edin. Oradan da sizi çıkarmayacağım. Eğer istiyorsanız gelin oturun. Aslında bu vesileyle biz sizi biraz çalıştırmış da oluyoruz.”

fatma