Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükakın İzgaz’ın satışını anlattı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye meclisinde tartışmalara neden olan İZGAZ’ın satışı hakkında Ak Parti Körfez İlçe Danışma toplantısında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Altyapısıyla birlikte aldılar. Fransız şirket almıştı ilk olarak. İZGAZ’ı biz 600 milyona sattık; Fransızlar yönetim kurulu toplantısında çok büyük kazık yediklerini söylediler” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye meclisinde

Özgun imzaAK Parti Körfez İlçe Danışma Toplantısı bugün Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Düzenlenen programa AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak, AK Parti MKYK Yedek Üyesi Davut Coşkun Şiviloğlu, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Körfez ilçe Başkanı Şener Söğüt, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, İl yöneticileri, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna ve ilçe yönetimi, geçmiş dönem belediye başkanları, eski İl Başkanları Şemsettin Ceyhan ve Mahmut Civelek ile partililer katıldı. Programda, ilk defa oy kullanılacak gençlere rozet takıldı.

“LAF VAR İCRAAT YOK”

Büyükakın, “Geçen meclis toplantısında gaz bağlanamıyor imardan dolayı. Halkın derdini çözmek için gaz bağlansın diye uğraşıyoruz. Orada dediler ki ‘İZGAZ’ı sattınız; parasını yediniz.’ Diyorum ki o İZGAZ, bizim sattığımız İZGAZ ile aynı şey değil. O satışı eleştirmeye hakkınız yok; ağzınıza bile alamazsınız. Satmadan önce neler aldınız ve ne şekil ödeme yolları bulduğunuzu buradan tartışmayacağım. Üstüne para istediler para. ‘Üzerine para isteriz çünkü borçları var’ dediler. İZGAZ’a çok ciddi yatırımlar yapıldı. Altyapısıyla birlikte aldılar. Fransız şirket almıştı ilk olarak. İZGAZ’ı biz 600 milyona sattık; Fransızlar yönetim kurulu toplantısında çok büyük kazık yediklerini söylediler. İZGAZ’ı devreden şirket 100 milyon dolar civarında bedele satın aldı. Biz her türlü İZGAZ’dan kazanç elde ettik. At binenin, kılınç kuşananın. Lafla peynir gemisi yürümez” dedi.