Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükakın, İzmit Körfezi’ni temizlemek milyarlık yetki isteyecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, bugün Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde “İzmit Körfezi Doğu Baseni Dip Çamuru Temizlik, Susuzlaştırma ve Berteraf Projesi Fizibilite Raporu” ile ilgili yetki isteyecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin şubat ayı meclis toplantısı birinci birleşimi bugün Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yönetiminde Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek. Toplantıda 94 gündem maddesi içerisinde çok önemli maddeler var.

ÇAMUR TEMİZLENMESİ SUSUZLAŞTIRMA ALANI

Bunlardan biri  “Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın, ‘İzmit Körfezi Doğu Baseni Dip Çamuru Temizlik, Susuzlaştırma ve Berteraf Projesi Fizibilite Raporu’ ile belirtilen alanda dip çamurunun temizlenmesi, temizlenen çamurun pompa ile susuzlaştırma alanına taşınması, taşınan çamurun geoteksil tüplerle susuzlaştırılması, susuzlaştırılan çamurun uygun alanlara nakliyesi ve değerlendirilmesi/berteraf işinin ortak proje kapsamında Belediyemiz ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile protokol yapılması için Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamına yetki verilmesi ile ilgili teklifi,” maddesi.

İZMİT VE BAŞİSKELE SAHİLLERİ

Buna göre Başkan Büyükakın meclisten yetki isteyecek. Bu yetkiyle çoğu İzmit sahilindeki alanların temizliği kurutulması yapılacak.