Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükakın komeksepeti.com’u CNN Türk’te anlattı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, komeksepeti.com’u CNN Türk canlı yayınında anlattı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, komeksepeti.com‘u CNN Türk canlı yayınında anlattı. Başak Şengül’ün konuğu olan Büyükakın şöyle konuştu; “Şu ana kadar 668 bin vatandaşımız bu kurslardan yararlandılar. Bunlardan yüzde 80’i kadınlarımızdan oluşturuyor. Onların kurslarda yaptığı takılar, giyim eşyaları el emeği göz nuru alın teri olan ürünleri var. Bu el emeklerini zaman zaman instagramdan pazarladıklarını gördük saha incelemelerimizde. Bizim çocukluğumuzda biz file kullandırdık pazarlarda. Aile ekonomisine katkı sağlasın diye yapılırdı biraz da oradan yola çıktık.

ÇOK DETAY VAR

Hanım kardeşlerimizin el emeklerini nasıl pazarlarız diye düşündük ve elektronik o pazarların imkân yarattığını gördük. Arkadaşlarımız yazılım gerçekleştirdi. Sadece kadınlarımız değil tüm el emeğiyle üretilmiş ürünleri buluşturalım dedik. Bu yazılımla güvenli bir şekilde üreticiyle tüketiciyi buluşturma şansına sahibiz. Sosyal medyada bunu pazarlarsanız bile çok detay var. Ürünün kargosu, iadesi nasıl olacak arkada güvenli bir platform olması gerekiyor. Komeksepeti.com el emeğini ortaya koyan kişileri tüketiciyle buluşturan bir yer. 15 gün para depo edilecek ve iade süresi geçince parayı alabilecek.

KAR HESABINDA OLMADAN…

Tüketicinin de korunması gerekiyor. Belediyemiz bir kar hesabında olmadan el emeğini, ev ekonomisine dönüştürebilsin kadınlarımız. Bu kadınlarımıza yönelik dijital istihdam seferberliği. Maliye bakanlığının bu tür el emeği satışlarda yıllık 220 bin TL’ye kadar muafiyet verdi. Önceliğimiz kadınlarımız üretsin, öğretsin ve tüketiciyle buluşsunlar. İlk fazda bu sistemin çalışması lazım. Her detayı düşündük, emsal sitelere baktık ama masada yaptığınız tasarımlar unutulacak alanlar da bırakabiliyor. Biz en başta KOMEK kursiyerlerimiz kullansın, ikinci fazda Marmara bölgesine yayalım daha sonra da Türkiye’ye yayılalım.”