Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükakın, limana karşı çıktı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İzmit Cumhuriyet Mahallesi'ne liman yapılmasına karşı çıktı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

İzmit Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılması planlanan liman genişlemesi meclis gündemine geldi.  CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, “İzmit Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılacak bir liman söz konusu. Vatandaşlar sizlerin görüşlerini bekliyor bu konuda. Biz de merak ediyoruz. Burada şehrin merkezinde olacak bir yerde liman yapılacak. Siz buna karşı koyarsanız bu yapılmaz. Bizim sizden ricamız bu duruma el koymanız. Çünkü vatandaşların rahatsızlıkları var. Daha yeni bir depremden çıktı” dedi.

ÖNCELİKLE TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Ardından söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Burada en önemli konuların başında ulaşım planının gözden geçirilmesidir. O tesisin sahip olduğu nakliye hareketinin Plajyolu’ndan geçmesi nedeniyle bir sıkıntı yaşıyor. Orada bir kapasite artışı yaşanacak. Ancak öncelikle trafikle ilgili çözüm üretilmesi gerekiyor. Trafik sorunu çözülmeden projeye onay verilmesinin doğru olmadığı kanaatindeyim” dedi.

HERKES BU İŞTE UZMAN OLDU

“ÇED izni verildikten sonra ilave bir depolama alanı ihtiyacı doğacaktır. Diğer tarafın da dinlenmesi gerekiyor. İnsanlar işsiz, onlara iş bulun gibi talepler varken, orada yapılmasın burada yapılmasın gibi bir karmaşa çıkıyor. Hem balık tutayım hem de paçam ıslanmasın. Örneğin Kandıra’da yapılacak tesisle ilgili basın mensuplarıyla bir paylaşım yapmıştım. Oraya yapılacak demedim. Çalışması başladı dedim. Ancak oraya kesin gözüyle yapılacak şekilde ifade edildi. Önüne gelen konuşmaya başladı. Anlayan anlamayan.. Bilen bilmeyen… Dolayısıyla liman konusunda da düşüncem budur”