Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükakın ve ilçe belediye başkanları deprem bölgelerine gidiyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın üç ilçe belediye başkanının Maraş’a kalanının ise Antakya’ya gitmeleri konusunda görevlendirildiklerini açıkladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı
Nazim Ozgun Erbulan 1

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, bugün büyükşehir belediyesi toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi. AK Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker ve Emine Zeybek, ilçe belediye başkanları ve belediye yardımcıları toplantıda hazır bulundu.

“İLÇE BELEDİYELERİMİZİN EKİPLERİ URFA’DA”

Büyükakın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Milletçe üzüntü içerisindeyiz. Var gücümüzle dayanışma içerisinde seferberlik halindeyiz. Esasen temel yönlendirme Maraş’a doğru oldu. Sayın valimiz Maraş’a ulaştı ve lojistik hareketleri yönetmek üzere görevlendirildi. Başından beri kendileriyle koordinasyon halindeyiz. Buradaki yardım organizasyonunu sağladık. Şu ana kadar Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin 85 aracı, 372 personeli alana yönlendirildi. İlçe belediyelerimizin 42 aracı ve 102 personeli, STK’larımız tarafından da 35 araç ve 96 personel bölgeye yönlendirildi. Yardım bölgemiz Maraş olmakla birlikte ilçe belediyelerimizin ekiplerinden Urfa’da, Hatay tarafından da yönlendirilmiş olanlar var.

3 BELEDİYE BAŞKANI MARAŞ, KALANI ANTAKYA’YA

Belediye başkanlarımızla ilgili yeni bir koordinasyon talimatı aldık. Alana yayılmayla ilgili bir çalışma yapıyorduk genel merkezden görevlendirme talimatı geldi. Maraş’ta görev yeri belirlenen üç belediye başkanımız var. Ekiplerimizin hiçbiri var olan alandan ayrılmıyorlar. Körfez, Darıca ve Dilovası belediye başkanlarımız Maraş’a görevlendirildi. AFAD ekiplerinin koordinasyonlarında çalışmalarını yürütecekler. Diğer belediye başkanları ben de dahil olmak üzere Antakya’ya gideceğiz. Defne ve Samandağı ilçelerine yönlendirileceğiz.

“ÇOK SAYIDA İŞ VAR”

Belediyecilik hizmetlerinin sağlanması, yardım malzemelerinin alana yönlendirilmesi, çöpe kadar çok sayıda iş var. Bütün bunları organize etmek üzere görev dağılımı yaptık. Ekiplerimizin bir kısmı şu andan itibaren Antakya bölgesine yönlendirildi. Sabah 6’da yola çıkacağız ve oraya ulaşacağız. Ekiplerimizden daha erken saatlerden itibaren alana gidecek olanlar var. Bu konuda da sizleri tekrar bilgilendirmek istedik. Öngörümüz 10 günlük dönüşümler yapılacağı yönünde, ekiplerimizin bir yorulma ve değiştirilme süresi var, ekiplerimiz için 10 gün ama başkanlarımız için bir süre yok. Ne kadar ihtiyaç varsa o kadar kalırız.”