Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükakın “Yuvacık” dedi CHP’liler çok kızdı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Yuvacık Barajı borcundan başka borcumuz yok” deyince CHP’lilerin tepkisiyle karşılaştı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı 2. Oturumunda Kocaeli’nin 2021 yılı bütçesi görüşüldü. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın “Vergi sigorta gibi borçlarımızı tamamen bitiyoruz. Geçmiş dönemden gelen borçların yapılandırılmasına başvurmuştuk. Her iki ayda bir 12 milyon lira ödüyorduk. Sadece Yuvacık Barajının Borcu kalıyor. Yüzde 10.65’lik bir ödeme yapılacak. Bu da 362 milyon lira yapacak” dedi.

ENGİN TAŞDEMİR ÇOK KIZDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Engin Taşdemir, “Siz geçen sene mecliste. Bu Yuvacık konusunu kapatıyorum. Siyaseten CHP dönemine iğneleme yapıyorsunuz. Kendiniz geçmiş 15 yıllık yatırımları boşa gittiğini ifade ettiğiniz. Sürekli iğneleyici şeyler yapıyorsunuz. Ben çoğu şeye değinmedim. Geçmiş dönem konuyu kendiniz kapattınız tekrar açıklıyorsunuz. 18 yıldır siz yönetiyorsunuz” sözleriyle tepki gösterdi. Büyükakın, “Faiz giderlerini söylemim mi. Yuvacık Barajının borcu bu. Başka borcumuz yok. Eğer kırdıysam özür dilerim” dedi.