Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükakın’dan Karaosmanoğlu dönemine en net eleştiri!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 3 yıllık başkanlığı boyunca ilk defa bir önceki başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nu eleştirdi. Büyükakın’ın eleştirisi Valilik Meydanı ile ilgiliydi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Ugur Enc profilSEBO min 3Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Milli İrade Meydanı tanıtım toplantısında bir önceki belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu döneminde yapılan Valilik Meydanı’nı eleştirdi. Meydanının kullanışsız olduğunu ifade eden Büyükakın şu ifadeleri kullandı: “Burada otopark için de bir alan planlandı. Önce yerin altına bir otopark yapalım diye düşündük. İlk etapta arkadaşlarımız 1.500 araçlık bir yer altı otoparkı düşündü arkadaşlar. Ancak bu araçların giriş çıkış sayılarının bölgede büyük bir trafik yükü oluşturacağını fark ettik. Yerin altında 2 adet de dere akıyor. Bu derelere de müdahale etmek istemedik. 350 araçlık bir açık otopark yapmaya karar verdik.

VALİLİK MEYDANINDAKİ SIRT

Valilik meydanı var biliyorsunuz. Altında otopark var. Üstü boş kaldı biraz oranın. Eğer içini bir şeyle doldurmazsanız, orada oturacak bir şey yoksa olmuyor. Başka türlü anlatamadığım için özür diliyorum bir alanı boş bırakırsanız, doğru fonksiyonlandıramazsanız akşamları ayyaşların, it kopuğun bulunduğu bir alan olur. Milli İrade Meydanı’nda 50 dönümlük bir alanı boş bırakmamak istiyoruz. Valilik meydanında eğer kafelerin önünden bir yol geçmeseydi birleşik olsaydı çok daha farklı olacaktı. Bir de ben ayrılmadan önce o projede genel sekreterkenen bir sırt vardı D-100 Karayolu’nun gürültüsünü kapatan. O tepe benden sonra kaldırılmış. Şimdi yenilenemiyor yaptıktan sonra.

MİLLİ İRADE MEYDANI OTOPARKI

Valilik meydanının üstü de açık. Bu da doğru değildi. Biz Milli İrade Meydanı’nnda büyük saçaklar yaptık. Böylece yağmurda, karda, güneşte vatandaşlar sığınacak bir yer bulabiliyor. Valilik Meydanı’nda olduğu gibi korunmasız bir alan yapılırsa o meydana kimse gitmez. Bir de altına asansörlü otopark yaparsınız, o zaman üstüne yeşil alan da koyamazsınız. Biz bu sebeple Milli İrade Meydanı’nın altına girmedik. Evet Valilik Meydanı da bizim. Biz de hata yapabiliriz. Önemli olan kurum olarak yapılan hatalardan ders çıkarmak.”