Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükakın’dan muhalefete: Siz cevap vermeye kalktıkça ben de doksana gol atmaya devam edeceğim

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir’in eleştirilerine yanıt veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Kenti meşgul etmeyelim, geleceği için konuşalım diyoruz, yok anlamıyorlar. Madem öyle, ayağıma pas atıyorsunuz ben de doksana takıyorum. Siz cevap vermeye kalktıkça ben de doksana gol atmaya devam edeceğim. ”dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP

Özgun imzaAK Parti Kandıra İlçe Danışma toplantısı bugün Turan Güneş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Düzenlenen programa AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş ve yönetimi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, AK Parti MKYK Yedek Üyesi Davut Coşkun Şiviloğlu, AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, ilçe başkanları ve yönetimleri, AK Parti Kocaeli geçmiş dönem İl Başkanı Mahmut Civelek, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak ve partililer katıldı.

“ONLARIN BELEDİYE BAŞKANLARINA LAF YETİŞTİRİYORMUŞUM”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, AK Parti Danışma Meclislerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın genel siyasete dair açıklamalarına tepki gösterdi. Taşdemir, Büyükakın’ın Kocaeli’nin sorunlarından konuşmaktan çok muhalefete dair söylemlerine cevap verdiği açıklamasında “Kocaeli’nin sorunlarıyla uğraşın” ifadelerini kullanan Büyükakın şu ifadelerde bulundu; “Bu salon Kandıra’ya artık dar geliyor. Daha büyüğünü de yine yaparız. İlçe belediye başkanım, bir yer bakmaya başla; daha büyük yer yapalım Kandıra salonlara sığmıyor. Biz, ilçe danışma toplantılarında konuşuyoruz. Muhalefetten bazıları rahatsız olmuşlar ve laf yetiştirmeye çalışıyorlar. Sen büyükşehir belediye başkanısın belediyeye bak, siyasete neden giriyorsun diyorlar. Siyaset yapma diyor. Kime? Büyükşehir belediye başkanına. Sadece belediye işlerini anlatacakmışım. O işlere bakacakmışım. Onların belediye başkanlarına laf yetiştiriyormuşum.

“YALAN SÖYLÜYORSUNUZ, SUSALIM MI?”

Biz tohum desteğini ne zamandır veriyoruz? Mazot desteğini? Yıllardır veriyoruz. Geçen İstanbul’da programa gittim; köprüde gördüm ‘Türkiye’de bir ilk, tohum desteği veriyoruz.’ Göz göre göre göre yalan söylüyorsunuz. Susalım mı yani? Cevap vermeyelim mi? Mazot desteğini ilk önce biz verdik, görüp Ankara yaptı. İyi bir şey yapıyorlar, örnek alıyorlar. Bizi örnek almaya devam etsinler. Sadece Kandıra’da yaptığımız işler için iki de bir genel başkan gelmesi lazım.

“BİDEN’E LAF SÖYLEMEM SİZİ NEDEN RAHATSIZ EDİYOR”

(Clinton ile Ecevit fotoğrafı üzerine) Bu devletimizin itibarının resmidir. Biden muhalefete destek olalım dedi ya. Dün Karamürsel’de Biden’a ne dedim. Benim bunu dememde gariplik var mı? Bir vatan evladı olarak bir Amerikan başkanı ülkemin içişlerine karıştığı zaman bunu söylememde bir sorun var mı? Sen niye rahatsız oluyorsun. Biden’e laf söylemem sizi neden rahatsız ediyor. PKK ile ilgili laf söylemem seni neden rahatsız ediyor. Zorun ne zorun? Hayırdır? Mecliste toplantılarda ‘şunu yaptık, bunu yaptık’ diyorlar. Oraları açmayın diyorum. Siyasi nezaket var, geçmişe bakmayalım, önümüze bakalım. Kenti meşgul etmeyelim, geleceği için konuşalım diyoruz, yok anlamıyorlar. Madem öyle, ayağıma pas atıyorsunuz ben de doksana takıyorum. Siz cevap vermeye kalktıkça ben de doksana gol atmaya devam edeceğim. Biz ilçe danışmada yaptığımız işleri anlatmıyoruz. Biz eksiklerle ilgili istişare yapıyoruz. Bizim Kandıra’da salonda yaptığımız toplantıyı siz il çapında yapamıyorsunuz. Kandıra’dan selam olsun.

“NE DEMEK CUMHURBAŞKANININ FOTOĞRAFINI İNDİRMEK”

İZGAZ konusunda rahatsız oldular. Sattınız dedikleri İZGAZ ile bizim sattığımız İZGAZ aynı şey değil. Muhalefet Kocaeli Kongre Merkezi’ni kullandı. Getirdikleri hatip ‘Cumhurbaşkanımızın fotoğrafını indirirsiniz’ dedi. Ne demek bu ülkenin Cumhurbaşkanı’nın fotoğrafını indirmek? 2023 seçimlerinde şu ana kadar alınan oydan daha fazla oy alınacak.”